0700 167 87

Почивки и екскурзии в Монсерат на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Остров Монсерат е разположен в Карибско море, източно от популярния карибски остров Пуерто Рико. Монсерат е владение на Великобритания и има статут на самоуправляващо се владение. Като британско владение, островът днес е едно от многобройните англоезичните места по света.

Времето

Остров Монсерат има много мек и приятен тропичен климат. Той се радва на приятни температури от между 26 и 29 градуса, като това прави островите еднакво привлекателно през различните сезони.

И все пак има известни разлики през различните сезони. Макар и лятото да не е много по-топло от зимните месеци, все пак разликата е достатъчно голяма за да може лятната горещина да окаже подхранваща роля на тропическите бури, а те както знаем не са рядкост на Карибите.

Сезонът на ураганите продължава от април до ноември и едновременно с това през тази част от годината падат основното количество валежи. Разбира се ако в прогнозата не се съобщава за тропическа буря или ураган, то вие нямате повод за притеснение, тъй като валежите тук имат наистина краткотраен характер и не траят повече от половин - един час.

Природата

Остров Монсерат има живописен релеф и на неговата територия могат да се открият няколко вулкана. За разлика от други острови обаче, тук вулканичната дейност е доста активна.

Така например през 1997 година остров Монсерат преживя изригването на вулкана Суфриер който напълно разруши постоянният адмистративен център на острова - град Плимут.

Плажове

Предвид вулканичният произход на острова, повечето от плажовете са предимно тъмни и ясно говорят за неговия произход. Въпреки това има и някои по-светли, които са покрити със кафеникав или златист пясък. Въпреки това остров Монсерат е по-слабо популярен от гледна точка на плажния туризъм.

За разлика от повечето острови в карибския регион при които водещо значение има туристическия отрасъл, остров Монсерат основно изнася хранителни продукти и електронни компоненти, което представлява основа на местната икономика.

Уловът на омари е друг много важен источник на доходи за острова. Веднъж уловени, омарите се превръщат в скъп, дори луксозен продукт за износ, който се радва на висок интерес в страните от Северна Америка и Европа.

Разбира се, туризмът има своето място и носи значителни приходи, осугурявайки многобройни работни места.


Гласувайте за тази държава:

4.5 128