0700 167 87

Почивки и екскурзии в Мозамбик на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


В резултат от съчетанието от благоприятни природни, културни и климатични фактори, Мозамбик се счита за една от топ дестинациите в Африка, като напоследък все повече се споменава като именно най-доброто място за почивка на континента Африка.

Страната е една от големите държави в Африка и освен това е разположена на едно от най-благоприятните места на континента. Имайки предвид, че голяма част от страните в Африка нямат достъп до световния океан или пък са разположени в пустинни местности, то Мозамбик може да се определи като благословено място както за местните жители, така и за туристите.

Крайбрежието на Мозамбик

Мозамбик е известен с прекрасното си крайбрежие, което се простира от Танзания до ЮАР. Според мнозина то е едно от най-вълнуващите места за почивка на африканския конинент.

Известно е с многобройните си заливи, покрити със снежно бял пясък, където сапфирените води на Индийския океан образуват великолепни лагуни, отделени от открито море посредством пълни с живот коралови рифове. Пищната дъждовна гора на много места достига до самия плаж.

Приблизително около 20% от територията на самата страна представлява крайбрежна низина, която е пълна с живот и е дом на огромно многообразие от най-различни видове едри бозайници.

В страната се намира един от най-популярните национални паркове в Африка. Той се нарича Лимпопо и е популярен сред любителите на природата с богатата си фауна.

Това прави Мозамбик привлекателно място за сафари, но също така и за почивка край брега на морето, като с това страната привлича все по-голям брой летовници всяка година.

Времето в Мозамбик

Времето в Мозамбик може да се определи като вечно лято. През най-топлите месеци от годината средната температура през деня достига до около 30 - 32 градуса, докато през най-студените месеци можете да се насладите на приятните 26 - 27 градуса.

Културата

Мозамбик е страна с изключително богата култура, която комбинира местни африкански вярвания и традиции с обичаи, които са принесени тук от португалските заселници.

Португалският език е само една малка частица от португалското наследство по тези земи и носи изключително изключително приятно усещане, породено от приятната езикова мелодика на иберийския език.

Следи от португалската култура могат да се открият също така и в кухнята на местните жители, която в резултат от културното съчетание е изключително оригинална, вкусна и ароматна.


Гласувайте за тази държава:

4.5 194