0700 167 87

Почивки и екскурзии в Намибия на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Намибия е страна с доста голяма територия, покриваща площ от 824,269 кв. Км. Тя е една от големите държави в Африка, но въпреки това има население от едва 2 милиона души. По ирония на съдбата обаче, именно на безплодните и пустеещи земи на Намибия са открити сериозни находища на полезни изкопаеми. Рядко населената страна е един от големите производители на диаманти в света, което оказва голямо влияние върху качеството на живота.

Намибия добива своята независимост през 1990 година от Република Южна Африка. По тази причина днес официалният език тук е английски, като немалка част от населението говори също така и африкаанс.

Природа

Намибия е страна с изключително красива, но също така много сурова природа. Голяма част от страната е заета от пустинята Калахари, считана за една от най-красивите в света. Причината за това са нейните огнено червени пясъци които на места образуват величествени червени дюни.

Но Калахари не е единствената пустиня в страната. Крайбрежието на Намибия е заето от пустинята Намиб, която обхваща крайбрежието между Атлантическия океан и спускащите се от север на юг планински вериги.

Тази пустиня дължи своето съществуване на студеното Бенгелско течение което преминава през тази част на Атлантическия океан и причинява продължителни засушавания. Популярна част от пустинята Намиб е брегът на скелетите който се намира в северната част на Намибия. Мястото е известно с многобройните корабокруширали плавателни съдове, ръждиви останки от които могат да се видят по бреговете и до днес.

Макар че природата тук е много сурова пустинното крайбрежие все пак кипи от живот. Тук ще откриете огромни групи тюлени, които наричат това място свой дом. Тюлените привличат и един от най-големите хищници - големите бели акули, които в тази част на света се намират в изобилие.

С подобни морски обитатели едва ли е изненадващо, че крайбрежието на Намибия е много далеч от представата за идеалната туристическа дестинация. Още повече, че температурата на морската вода тук е много ниска и рядко надхвърля границата от 14 градуса.

В съчетание с пустинната околност и липсата на растителност това място привлича единствено учени и търсачи на силни усещания, както и всички заинтересувани от живота на тюлените и белите акули.


Гласувайте за тази държава:

4.5 171