0700 167 87

Почивки и екскурзии в Науру на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.Ако до сега не сте чували за Науру не се плашете. Това е една от най-малките страни в света, така че липсата на информация вероятно се дължи на това. Макар и малка обаче, страната може да се похвали с това, че създава голям туристически интерес.

Площта ѝ възлиза на едва 21 квадратни километра, което е сравнимо с територията на не много голям по територия град. На тази ограничена площ живее още по-малобройно население, което възлиза на едва 13 000 жители, което е приблизително равно на населението на малък европейски град.

Красотата на Науру…

Ако се чудите как успява малката островна страна да привлече вниманието на туристите, нека само припомним, че скъпите парфюми са в малки шишенца. Науру е остров, който притежава изключителна и рядка по рода си естествена природна красота.

Макар и толкова малък, този остров може да предложи наистина много на всички хора, които изберат да прекарат там поне един път своята почивка. Редно е да кажем по-скоро лятна почивка, защото тук лятото е целогодишно.

На първо място трябва да споменем това, че Науру е покрит с гъста и пищна тропическа растителност. Тя намира тук отлични условия за живот и се подхранва от богатата почва и обилни валежи.

Покриващата изцяло острова дъждовната гора е дала убежище на многобройни видове птици, които тук се чувстват на сигурно място. Тук няма хищници, които да ядат тях или яйцата им, ето защо птиците обожават Науру.

Природата на острова действително силно наподобява тази, която можете да откриете и на други тикхоокеански острови, което я прави доста характерна за тропиците на Пасифика.

Кокосовите палми преобладават, което е характерно за региона, но освен това има и много други видове растения, които пристигат тук по най-различни начини. Основният начин е чрез семената носени от вятъра, но това става също така чрез птиците или с морската вода.

Плажовете на Науру…

Науру е рай за любителите на хубавите плажове. Той може да се похвали с красиво крайбрежие, което е характерна черта за много други от тихоокеанските острови. Пясъците на този малък рай са бели като сняг, което се дължи на техния коралов произход.

Островът е ограден с пръстен от коралови рифове. Те ограждат своеобразна плътна бариера около острова, което не позволява на океанските вълни да достигат до наурското крайбрежие.

Това определено оказва влияние на острова, като по този начин той се предпазва естествените ерозионни процеси на океана, които иначе са съвсем естествени и обичайни.

Водите около брега са винаги много спокойни и прозрачни, което се дължи именно на рифовете, разбиващи вълните навътре в морето. Така водата около брега никога не се размътва и по този начин е изключително прозрачна.

Това създава идеалните условия за туризъм, защото тихите и спокойни морски води около брега са идеални за плуване и шноркелинг. Видимостта е над 50 метра, което не е малко, независимо каква е базата за сравнение.

Температурата на морската вода тук е между 24 и 28 градуса, без значение през кое време от годината посещавате Науру. Конкретната температура най-често се влияе от движението на океанските течения.


Гласувайте за тази държава:

4.4 137