0700 167 87

Почивки и екскурзии в Нигер на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Нигер рядко привлича вниманието на пътешествениците и рядко става тема на разговор, защото малцина са имали възможността да пътуват в тази далечна и непозната част от света.

Страната рядко става тема на разговор, а дори и когато това се случи, тя обикновено се споменава с неща от типа на вътрешни конфликти, преврати и всевъзможни бунтове, мизерия, бедност и глад.

Нигер има доста незавидна слава и като цяло хората имат право да бъдат предпазливи, имайки предвид това, че положението действително не е много розово, а в страната рисковете не са малко.

И все пак, не всичко е само бяло или само черно. Тези, които са имали късмета, а също така и куража, да посетят тази пустинна държава, обикновено се завръщат изпълнени с хиляди уникални впечатления.

Те пристигат заредени с истории за топло и щедри население, живеещо в древни градове, разположени по периферията на горещата и суха пустиня, с уникални фотографии и изпълнени с емоции.

Природата на Нигер…

Нигер определено не е отворена книга, която всички познават. Тази страна е изключително непозната и мистериозна. Тя притежава очарователно красива природа, която е до голяма степен непозната за външния свят. Интересно е, че дори и най-големите пътешественици не знаят на какво ще попаднат ако посетят Нигер и какво се крие зад следващия завой.

На север страната е доминирана от яркото и неповторимо великолепие на планината Айр, която може да ви накара да се влюбите в нейната красота. Тази част на Нигер се слави с уникалното очарование на скалните пейзажи, на техните удивителни форми и необичайни извивки. Това е едно своеобразно изкуство, което природата създава сама.

Сред планините, подобно на оазиси, са се сгушили малки и красиви градчета, носещи духа и атмосферата на Нигер по един неповторим начин. Тези малки градчета са останали извън съвременния свят и неговата динамика, като създават усещането, че сте се качили на машина на времето и сте отишли някъде много далеч в миналото, когато светът е бил съвсем различен.

В обширните дюни на пустинята Тенере са открити множество находки и вкаменелости от динозаври, които имат изключителна стойност от научна гледа точка и които са допринесли много за науката,  палеонтология, която се занимава с изучаването на вкаменелостите на тези исполински създания, обитавали земята пред повече от 60 милиона години.

Тук можете да намерите и още нещо много интересно - изоставени средновековни селища, които от една страна изглеждат някак тихи и безмълвни, но от друга страна дори плашат със своето мълчание.

В южните части на страната се намира древният трансахарски търговски град Агадес, който някога разцъфтявал и се радвал на изключителен икономически прогрес.

Сигурност в Нигер…

Нигер може и да притежава много естествени красоти и заслужаващи внимание забележителности, но страната е извън популярните туристически маршрути от съображения за сигурност. Правителствата на много страни по света съветват своите граждани да избягват пътувания до Нигер, тъй като страната не се счита за безопасна и за подходяща за туризъм. В страната има много висок риск от отвличания, който създава особено опасна среда за чужденците, тъй като именно те най-често стават обект на подобни нападения. Предвид извънредно високия риск страната не се ползва с имидж на популярна туристическа дестинация.


Гласувайте за тази държава:

4.5 148