0700 167 87

Почивки и екскурзии в Нигерия на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


През последните години, в резултат на големи находища на петрол в тази част на Африка, Нигерия премина през завиден икономически растеж. Според много икономисти страната има реален шанс да се нареди сред водещите икономики в света.

Това обаче не означава, че тук има по-малко бедност, нито прави страната безопасна. Тъкмо обратното. Контрастът между бедни и богати тук е по-очевиден от където и да било на друго място, а страната се е превърнала в място, от което много чужденци са били отвлечени през годините.

Въпреки всичко това, Нигерия би могла да е много вълнуващо място. Страната има природно богатство, за каквото много други страни могат само да мечтаят. Освен това, тук ще бъдете далеч от изпотъпканите туристически пътеки, по които всеки един масов турист по света преминава.

Лагос…

Столицата на Нигерия, Лагос, е един град, за който с пълно право може да се използва израза “град на контрасти”. Той съчетава най-модерните течения на архитектурата с бедни и евтини гета, завладени от бедност и глад.

Внушителни сгради от стъкло и бетон ярко се открояват в на фона на заобикалящия африканския континент. Обликът на Лагос може да се сравни дори и с този на най-модерните градове, но всичко това е заобиколено от твърде много бедност и нищета.

И все пак, градът впечатлява с удивителни инфраструктурни проекти и очевидно се забелязва, че това е една наистина динамична и пулсираща икономика, определяща ритъма на Африка.

Това което виждате около себе си докато пътувате из Лагос е резултат от добива на петрол. Черното злато в района е в изобилие и докато то се търси, икономиката на страната ще се развива, правейки Лагос все по-модерен и вълнуващ.

Дивата природа…

Нигерия е страна с красива природа. По-голямата част от страната е покрита с гъсти дъждовни гори със субекваториален характер. Наблюдава се сезонност на валежите, но поради близостта на екватора тази сезонност е по-слабо изразена и по-скоро падат не малко валежи дори и през сухия сезон.

Страната е предимно равнинна и в по-голямата с част е прорязана от пълноводни и бавнотечащи реки, които определят цялостния облик на Нигерия. Тук можете да откриете всички диви животни, които са характерни за Африка, като преходът между екваториална гора и савана допълнително обогатява.

Безопасност при почивки в Нигерия…

Нигерия не е най-безопасното място на света. Тук има редица вътрешни конфликти, а отвличанията на чужденци не са рядкост. Поради тази и други подобни причини, правителствата на много страни по света са счели за необходимо да предупредят своите граждани да не предприемат пътувания към тази страна, освен ако това не е абсолютно необходимо и неотложно.


Гласувайте за тази държава:

4.5 116