0700 167 87

Почивки и екскурзии в Ниуе на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Остров Ниуе е смятан за един от най-големите коралови острови, които могат да бъдат видени в света днес. Той винаги е бил крайно популярен по отношение на интереса на туристите към него и традиционно ежегодно привлича повече туристи, отколкото е целокупното местно население.

Въпреки това, островът е малко по-нестандартен от това, което хората очакват като цяло и всъщност в известна степен леко наподобява на Малта. Основната причината за това е, че липсват плажове, каквито има на повечето острови в района на южния Тихи океан.   

Плажове на Ниуе

Плажовете на Ниуе почти напълно липсват от лицето на острова. В същото време, той предлага многобройни места за плуване и шноркелинг, където водите са плитки и прозрачни.

Същевременно, липсата на пясък е нещото, което разколебава някои от туристите.

Тук на практика брегът е каменист, като скалите представляват стърчащи над водата коралови образувания.

Насред скалите с коралов произход се образуват разкошни и примамливи естествени басейни, в които има топли лазурни морски води и където можете да намерите поне мъничко прохлада.

Островът е заобиколен и от красиви подводни коралови рифове, които на практика подобно на пръстен обикалят Ниуе от всички страни. Те предлагат огромно многообразие от различни твърди и меки видове корали, както от огромно разнообразие от други морски създания.

Температурата на морската вода е винаги много приятна за къпане, достигайки до около 24 градуса през зимата и до около 26 - 27 градуса през лятото. Това на практика означава, че разлика между различните сезони липсва.

Времето на Ниуе

Остров Ниуе има топъл и мек климат, който предлага зимна температура от порядъка на 26 градуса на сянка, докато летата са съвсем малко по-топли, достигащи до около 28 - 29 градуса.

Тихият океан осигурява приятно и леко охлаждащо влияние, но без да повлиява местния климат по какъвто и да било отрицателен начин. Той на практика играе ролята на един балансьор в местния климат.

Тук понякога връхлитат урагани, които могат да причинят многобройни щети, но за щастие в сравнение с Карибско море, тук това се случва доста по-рядко. За да не се случва това докато сте на островите и прекарвате почивката си там, най-добре би било да се запознаете подробно с дългосрочната прогноза.

Природата на Ниуе

Ниуе привлича туристи не само с това, че водите около острова а пълни с живот, но също и с факта, че островът е цялостно покрит с вечнозелени тропически гори, където виреят изключително красиви, а в редица случаи и редки видове.

Това е нещо, с което Ниуе се гордее изключително много, но все пак човек трябва да бъде внимателен, дори и ако се отчете факта, че тук като цяло няма някакви опасни местни твари.


Гласувайте за тази държава:

4.5 164