0700 167 87

Почивки и екскурзии в Нова Каледония на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Нова Каледония е френска отвъдморска територия, която обаче не само е част от европейската страна, но и е част от Европейския съюз. Това прави този прекрасен остров, отдалечен на хиляди километри от Европа, всъщност едно доста лесно достъпно място, което е свързано с нашия континент посредством редовни самолетни линии.

Освен това, като част от Европейския съюз ние можем да посетим Нова Каледония без да се нуждаем от никакви визи или други специални документи освен тези, с които се придвижвате из собствената си страна. Но ако това не е достатъчно да ви накара да помислите за една почивка на това възхитително място, само почакайте да прочетете следващите редове.

Защо да почиваме на Нова Каледония?

Нова Каледония се намира не далеч от североизточните части на Австралия и е един от най-големите острови в района. Тя е заобиколена от наистина ослепително красива лагуна, каквато не можете да си представите и с най-развитото въображение.

Водите, които заобикалят острова, са топли през цялата година и като температура са най-чест между 23 - 24 градуса през зимата и около 26 - 27 градуса през по-горещите летни месеци от годината.

Водите, които заобикалят френския тихокеански остров сияят в различни оттенъци на синьо и зелено, като всичко това се примесва с неустоими за окото тюркоазени нюанси.

Ярката тропическа слънчева светлина, тъмно сините дълбоки нюанси на небето, оттенъка на Тихия океан и ароматът на тропик, който се носи из въздуха просто превръщат това вълшебно място в истинска наслада за човешките сетива и за за душата.

Лагуната около острова е толкова богата на живот и е пълна с толкова голям брой редки и ценни видове морски създания, че е накарало света да се осъзнае навреме и да защити мястото като част от Световното културно наследство.

Нова Каледония е много повече от тропически остров, на който просто да мързелувате на плажа и да си почивате, опитвайки се да придобиете бронзов слънчев загар.

Островът представлява една наистина очарователна комбинация от френска и меланезийска култура, която се преплита по удивителен начин, създавайки истинска наслада за сетивата, особено на по-чувствителните към културата и атмосферата хора.

Нова Каледония предлага безброй причини да почивате именно тук. Прекрасното време е една от тях. Зимните температури са около 24 градуса, в съчетание с тихо, слънчево и безветрено време. Именно това се смята за най-добрия момент от годината за почивка на това място.

Разбира се, летата също са прекрасни, но температурите са доста по-високи, надхвърляйки 30 градуса, което в комбинация с по-обилните валежи определено прави зимата в южното полукълбо по-примамлив сезон.

Островът е място, на което ще намерите топло гостоприемство и мило отношение. Местните жители съчетават най-доброто от френската и тихоокеанската култура и това няма как да не се почувства от туристите.

Тук можете да се насладите на удивителна кухня, която съчетава богатството от продукти на южния Пасифик с изтънчената френска елегантност. Искате да посетите семпъл крайбрежен ресторант или луксозен гурме ресторант? Тук ще намерите наистина всичко.

Туристическата база тук е изключително добра, което не е изненада. Независимо дали е изберете луксозен хотелски комплекс, в който има всичко или пък ще заложите на малки крайбрежни бунгала, това зависи изцяло от вас.


Гласувайте за тази държава:

4.4 159