0700 167 87

Почивки и екскурзии в Нова Зеландия на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Нова Зеландия е смятана за една от най-красивите страни в света. Откъсната на другия край на планетата тя се намира в един от най-слабо населените райони. Около Нова Зеландия има само океанска шир с малки и слабо населени острови, а най-близките континенти до нея са Австралия и Антарктида.

Голямата географска отдалеченост на Нова Зеландия е принудила местното население да вложи големи усилия в населението на страната за да си бъде тя самодостатъчна.

Днес Нова Зеландия на практика може да осигури сама на себе си всичко, което и е необходимо за собственото си съществуване, независимо дали това е храна, дрехи, техника, енергия или нещо друго.

Туризъм

Нова Зеландия е мечтано място за почивка. Тя се състои от два големи и множество по-малки острови. Големите острови, Северен и Южен, са в голямата си част заети от високи и покрити със сняг планински вериги.

Приликата между тези планини и Алпите е поразителна, и по тази причина те носят името Южни Алпи. Склоновете на тези планини са покрити с гъсти и красиви гори, а гъстата растителност е прорязана от кристално чисти планински реки.

Тук там сред горските пейзажи се синеят кристално чисти планински езера. Именно тази красота на Нова Зеландия прави страната най-желаното място в света за любителите на дивата природа и почитателите на екстремните спортове. Та кой не би искал да се спусне с каяк по бързеите на някоя от чистите новозеландски реки.

Плажове

Нова Зеландия може да се похвали с прекрасни плажове най-хубавите от които се намират в така наречения Бей ъф Айлъндс, не далеч от най-големият град в страната Оукланд.

И докато плажовете на северният остров и околностите на Оукланд привличат многобройни плажуващи, то южния остров е доста по-хладен и по тази причина малцина ползват местните плажове с това предназначение.

Наличието на акули също оказва известно респектиращо влияние върху туристите правейки ги доста предпазливи когато искат да се изкапят в хладните и освежаващи води на южния остров.

Времето

Нова Зеландия е известна с мекия си климат - субтропичен на северния остров и умерен на южния. На Северния остров летните температури достигат приятните 26 градуса през януари, а на Южния термометрите се покачват до около 22.


Гласувайте за тази държава:

4.5 160