0700 167 87

Почивки и екскурзии в Острови Хърд и Макдоналд на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Хърд и Макдоналд са два малки по площ острова, които са владение на Австралия. Те се намират на хиляди километри южно от Индия и югозападно от австралия. Те са разположени не далеч от Антарктида, ето защо суровият им облик не бива да ви изненадва и смущава.

Все повече хора търсят наистина уединени места на които да почиват и да прекарат лятната си почивка, но това не винаги е наложително. Течението минаващо постоянно край бреговете на островите носи огромни рибни пасажи, като самото движение на океана помага на самата риба да се раздвижи.

Почивки в Хърд и Макдоналд…

Ако сте замислили почивки до островите Хеард и Макдоналд, то вие трябва да знаете, че на островите на практика няма никаква туристическа база, в която да бъде възможно вашето отсядане.

Нещо повече - на островите дори няма база за перманентно населяване с хора, което прави оцеляването тук още по-трудно. Тук пристигат единствено малък брой учени и това са единствените човешки обитатели на острова.

Единственият начин да отидете на почивка на Хеард и Макдоналд е ако се включите в някоя научна експедиция. Освен това има и възможността да се включите към екипажа на някое риболовно корабче, което плува из тези води.

Уникална е възможността да посетите това място и като част от екипажа на някое туристическо корабче, макар че малко са тези, чийто маршрут идва към тази част от света днес.

Пригответе се за студ…

Ако все пак намерите начин да се докопате до островите и да прекарате една почива в Хеард и Макдоналд, тогава може би вече знаете, че трябва да сте подготвени много добре за студа, който ще ви посрещне тук.

Наричат тези части от световния океан “ревящите” заради това, че океанът постоянно е разбушуван. Ток времето никога не стихва, защото студовете от юг лесно влизат в контакт с топлите въздушни маси от север.

Ако все пак искате малко по-точна и детайлна информация, ето я и нея. Това място е разположено там където по принцип би трябвало да са умерените ширини, но е станало така, че студовете идващи от юг неутрализират топлината, идваща постоянно от север.

Валежи тук обикновено не пада, а когато това все пак понякога се случи, то температурите са толкова ниски дори и през лятото, че обикновено валежите падат под формата на сняг.

Кой живее тук и пустинни ли са островите…

Островите не са по принцип обитаеми, но всъщност тук живеят огромно разнообразие от животни, които обожават да се излежават край брега. Тюлени и пингвини се препичат мързеливо на черния пясък.

И ако за човека тук мястото е трудно както за почивка, така и за живеене, то за тюлените и пингвините студа никога не е бил пречка и те са се адаптирали към тези условия до съвършенство.

Убежище за дивите животни…

Покритите с лед и сняг голи пейзажи на чукарестите острови може и да изглеждат обезпокоително сурови, но за животните това е рай на земята. Причината е, че местните води са безумно богато на риба, но за пътешествениците това не е от кой знае какво значение на фона на това, че в района хора на практика не живеят.


Гласувайте за тази държава:

4.4 175