0700 167 87

Почивки и екскурзии в Пакистан на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Макари и с площ от  796,095 квадратни километра, Пакистан не е много голяма страна за представите на азиатците и особено на фона на заобикалящите я страни. Държавата е освен това и доста гъсто населена, защото на тази територия живеят около 190 милиона жители.

От една страна това е твърде много за тази територия, но от друга страна именно това прави Пакистан интересно място за почивка, защото многобройното население, което живее на една такава площ, всъщност има досег в културно отношение по между си и то в една доста голяма степен.

Именно културата на Пакистан прави страната привлекателно място за пътуване, а онези пътешественици, които вече са кръстосали нейната територия на длъж и на шир обичат да дават за страната едно много просто описание - тя е като една мюсюлманска Индия.

Действително, почивки до Пакистан ще ви отведат до една от най-колоритните страни в света днес, като единствено Индия може да предложи такава смесица от цветове и форми, от разбирания, традиции и обичаи, които се лашкат между невиждана толерантност и краен консерватизъм.

Природата при почивки в Пакистан…

Винаги за пътешестеника природата е от значение, ето защо ако искате да прекарате една вълнуваща и запомняща се почивка в Пакистан, то най-вероятно ще искате да знаете какво точно ще откриете.

Най-западната част от Пакистан, която е заключена в малкото ъгълче между Иран и Афганистан е заета от пустинни територии. Там времето е сухо и горещо през цялата година, а от 190 милионното население тук живее една пренебрежимо малка част, която е успяла да се адаптира към местните условия.

Централната част на страната е заета от планински вериги, които са в по-голямата си част много високи, сухи и негостоприемни и в които жевее също така малка част от населението. Планинската верига прорязва страната от юг на север, преминавайки цялата територия от Арабско море до спорната територия Кашмир на север, не далеч от Индия и Китай.

На изток се намира долината на река Инд, където живее по-голямата част от многобройното население. Повечето хора обаче наистина обитават една тясна ивица по течението на реката, защото още по на изток, в посока към Индия, отново ще се сблъскате с пустинята. Този път става дума за пустинята Тар, която също обхваща обширни територии.

Земя на много култури…

Една почивка в Пакистан непременно ще ви научи на много неша, защото страната е много разнообразна. Най-важното, тук човек се научава на отвореност просто поради факта, че на една територия са принудени да съжителстват хора, които всъщност са толкова различни по между си.


Гласувайте за тази държава:

4.5 160