0700 167 87

Почивки и екскурзии в Палестина на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Когато говорим за почивки и като цяло за туризъм в Палестина, на първо място е редно да започнем с едно малко уточнение и да поясним местата, които влизат в това описание.

Тук основно става дума за онези територии, които включват Западния бряг и ивицата Газа, както и Източен Йерусалим. На пръв поглед подобно пояснение може да звучи глупаво, но все пак е винаги добре да се отбележи точно мястото, за което се говори, имайки предвид по-особения статут.

Може би ще се изненадате, но всъщност Палестина предизвиква много голям туристически интерес и въпреки, че мястото се свързва с честа ескалация на напрежението, все пак палестинските територии привличат по почти 5 милиона туристи на година.

Хората с чуждестранен произход са приблизително около половината от пътуващите в този район, а останалата част са местни жители, които проявяват все по-голям интерес към това да опознаят родните си земи.

Огромният интерес на туристите към това място обаче си има своите особености Така например, за разлика от Испания, където повечето туристи прекарват средно по две седмици в избраната от тях дестинация, то в Палестина средният престой е по-малко от ден, което означава, че всъщност повечето туристи реално са екскурзианти, които искат да посетят интересуващото ги място за няколко часа и след това да се върнат там, от където са дошли.

Броят на хората, които са останали в хотел и са нощували там е реално много по-нисък и се изчислява на около 150 000 души. Тези хора обаче реално могат да доведат до много по-сериозни приходи. Причината е, че те ще похарчат много повече средства за храна и други услуги докато са на мястото.

Определено, посещението на Палестина може да е съпроводено с известно напрежение. Причината за това е, че в района постоянно възникват какви ли не по рода си конфликти.

Въпреки това, всички специалисти в сферата на туризма а единодушни, че подобно нещо си заслужава, тъй като тук става дума за едно от най-наситените на забележителности места, които човек може да си мечтае да посети.

Времето

Времето винаги е много важен фактор когато става дума за пътувания. В това отношение Палестина може да се похвали с климат, който определено ще ви допадне.

Времето е типично като на повечето места по Средиземноморието. Летата са дълги и горещи, с ясно изразен засушлив характер. Зимите са кратки, понякога падат валежи, но това все пак се случва доста рядко.

Усеща се силно влияние от тропиците, което се изразява в сравнително високи температури и топло време дори през зимния сезон. Това прави пролетта, есента и дори зимата най-желаните месеци за почивки тук.

Летата могат да са твърде горещи, което да окаже неприятен ефект и да ви накара да потърсите сянка до степен, в която дори да предпочетете да си останете в хотелската стая, защото навън е твърде горещо.

Много е важно да не забравяте, че местния горещ климат носи известен риск за вашето здраве. Много е важно да се предпазвате от ярките слънчеви лъчи с помощта на силни и надеждни слънцезащитни препарати.


Гласувайте за тази държава:

4.5 172