0700 167 87

Почивки и екскурзии в Папуа Нова Гвинея на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Папуа-Нова Гвинея е доста привлекателно място в мечтите и фантазиите на много хора, особено на търсачите на приключения. Ако обаче тръгнете да търсите свои приятели или близки, които да са посещавали това място, то вероятността е почти 100% да не откриете нито един, дори и ако имате близки, които се славят като големи пътешественици.

Папуа-Нова Гвинея е едно от тези места, които хората определят като най-непознати, недокоснати и труднодостъпни, като причината за това е комплексна. От една страна, държавата се намира до Австралия, тоест тя е изключително отдалечена. От друга страна, те е доста диво и непознато място, за което малко хора въобще имат някакви познания.

Най-интересното е това, че дори и когато хората научат нещо за тази страна, то в повечето случаи няма нищо общо с действителността и в повечето случаи става дума единствено за слухове и непроверени и непотвърдени факти.

Почивка в Папуа-Нова Гвинея

Едно от нещата, които карат много хора да се отправят към Папуа-Нова Гвинея е времето в тази част на света. Климатът тук е топъл и слънчев, което означава, че мястото е подходящо за бягство от студената зима в България и от зимата в Европа като цяло.

Температурите тук са между 28 и 32 градуса средно през цялата година, като времето тук има екваториален характер. Това се изразява чрез постоянство в температурите и редовни валежи с обилен характер.

Същият този климат е и причината, която стои зад формиралите се на острова гъсти екваториални гори. Мястото е почти недокоснато, а най-интересното е, че дори и учените не познават подробно тази част на света.

Много от виреещите тук растения и животни са непознати и не са един или два видовете, които тепърва биват открити и описани, тъй като никой до сега не е знаел за тяхното съществуване като цяло.

Почивката в Папуа-Нова Гвинея може да бъде свързана с много голяма липса на комфорт. Причината за това е фактът, че това място е като цяло доста диво и на неговата територия има много малко градски зони и населени места.

На практика, Папуа-Нова Гвинея се отличава като едно от най-слабо развитите англоезични места по света, като обикновено тази култура се асоциира с икономически прогрес и развитие.

Джунглата

Джунглата е най-голямото богатство на Папуа-Нова Гвинея. В нея е съхранено невероятно природно богатство, а насред непристъпните гори, далеч от всяка цивилизация, можете да се натъкнете на малки селца с местни жители, които са запазили начина си на живот напълно непроменен през хилядолетията.

Плажовете

Плажовете на Папуа-Нова Гвинея са едни от най-запазените в света и много малко от тях посрещат редовно плажуващи. Мястото е удивително красиво, пясъците са бели, а кокосовите палми хвърлят приятна и релаксираща сянка върху пясъка на брега.

Океанските води в тюркоазени нюанси са топли с температура 26 - 28 градуса през цялата година. Около брега се развиват удивителни коралови рифове, а разнообразието от животински видове е изумително.

Тук видовото разнообразие е най-голямото в света, като водите около Папуа-Нова Гвинея са дом ба повече видове риби, корали и други морски обитатели, отколкото което и да било друго място на света.

 


Гласувайте за тази държава:

4.4 124