0700 167 87

Почивки и екскурзии в Парагвай на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Парагвай често бива иронизиран поради това, че в страната реално липсват забележителности от най-висока световна класа, докато за сметка на това има огромно количество по-малки забележителности, които могат да ви накарат буквално да се влюбите в тази страна.

Несъмнено, избирайки Парагвай за своята почивка, вие ще заложите на една нова туристическа дестинация, която със сигурност е непозната и не е отъпкана от безкрайни тълпи от туристи, което се случва в много други страни по света.

Природа изтъкана от контрасти…

Природата на Парагвай е изтъкана от изключително много контрасти във всяко отношение. Така например, западната част от страната е доста суха. Тук ще откриете степни райони, в които валежите са голяма рядкост.

И обратно - на изток ще намерите влажни и гъсти атлантически гори, в които падат обилни валежи през по-голямата част от годината. Този контраст е впечатляващо голям, особено ако се има предвид колко е малка площта на страната.

На почивка в Парагвай…

Първата причина, която прави Парагвай примамливо място за почивка е, както вече отбелязахме, хубавата природа. В страната има множество природни резервати, които съхраняват природното богатство на Парагвай. Защитени от закона са различни типове хабитати - от по-сухи и полупустинни местности до влажни гори на изток.

Времето…

Мекият климат е още една добра причина да прекарате почивката си тук. Климатът е субтропичен, което означава, че летата са дълги и горещи, а зимите кратки и меки на фона на лятото.

Като добавим и това, че лятото в Парагвай съвпада със зимата в България, на лице е една доста примамлива възможност да се измъкнете от сивите и мразовити зимни дни по нашите ширини. А летата в Парагвай са наистина прекрасни и по нищо не отстъпват на нашите в България.

Столицата…

Столицата на Парагвай, Асунсион, се е излегнала удобно на източното крайбрежие на пълноводната река Парагвай. Градът съчетава ново и старо, модерна архитектура и културно наследство в колониален стил.

Столицата на страната е град, в който няма да скучаете дори и за миг, защото тук винаги има какво да се прави. Тук ще откриете множество ресторанти, барове, нощни клубове и какво ли още не.

Кухнята…

Кухнята на Парагвай се слави с високото качество на продуктите, които се използват. Тя често бива сравнявана със Средиземноморието поради това, че действително е доста разнообразна и винаги се намира начин да бъдат включени голямо количество пресни плодове и зеленчуци, които, в резултат на местните плодородни почви, придобиват изключителни вкусови и ароматни качества.


Гласувайте за тази държава:

4.5 140