0700 167 87

Почивки и екскурзии в Перу на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Лима
0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Екскурзии до ПеруЕкскурзии до Перу, са меко казано, взривяващи. Едва ли има друго място, което може да ви предложи всичко това на едно място. Тази държава е една от най-интересните в цял свят. Не можем да кажем, че нейната територия е твърде голяма, но за сметка на това тя ни предоставя възможността да се докоснем до какви ли не чудеса, като „изгубеният град на инките“. Това, разбира се, не е единственото място, което задължително трябва да посетим, стъпвайки в Перу. Разберете какво още е в състояние да спре дъха ви за броени секунди.

Лима

Това е „Столицата на Гастрономията“ за Южна Америка. Това, което можете да осъществите сами или с помощта на водач, е туристическа обиколка на Лима. Там ще видите гробът на Писаро, Дворецът на Губернатора, Църквата Сан Франциско и още много други забележителности. Ако желаете можете да наемете ретро трамвай, който ще ви отведе право към тихоокеанското крайбрежие.

Пачакамак

Там се намира храмът на Боговете на Слънцето и Луната. Всички стенописи, до които очите ви ще се докоснат, са на повече от 400 години. Подарете си това преживяване, без дори да се съмнявате в неговото положително въздействие върху вас.

Паракас

Този национален парк – резерват е истински полуостров, който ви осигурява достъп до неземни пейзажи и рибарски селища. Тук живеят хумболтовите пингвини.

Балестови острови и Писко

Ако желаете да разгледате обстойно най-големия резерват в Перу, който се е превърнал в дом на китове, делфини, морски лъвове, фламингота, пеликани и други, застрашени от изчезване, животински видове, то това място е в готовност да осъществи желанията ви. Можете да се възползвате от разходката с лодка, чиято продължителност е два часа, и отблизо да видите някой от най-интересните видове животни, които до момента сте наблюдавали единствено на снимки и по телевизията.

Колка Каньон

Екскурзията, която можете да си организирате на това място, е възможно най-доброто, избирали някога. Ще се сблъскате отблизо с вулканите Ампато, Сабанкая, Хуалка, Мисти. Най-високата точка там е при прохода Вискачани, който е на 4800 м.н.в.

Титикака

Там можете да се насладите на плаващите острови, разхождайки се с кану. Всички къщи, легла, канута и покъщнина се изработват от специалния вид трева, наречен тортора. Звучи абсурдно и налудничаво, но това е самата реалност, в която ще се убедите, стъпвайки на това изумително място от света.

Тиахуанако

Този град е най-древният в Америка. Той се намира на 44 мили западно от столицата на Боливия Ла Паз. Забележителностите, които можете да видите там, са: Храма Каласасая и Вратата на Слънцето, Двореца Каласасая, Пирамидите Акапана и други.

Долината на инките

Екскурзията до Свещената Долина на Инките, е онзи момент от живота ви, в който преставате да дишате, да усещате и да чувствате. Това е истински магнетизъм, обгръщаш цялото ви същество. Трудно може да се опише всичко онова, което ще видите на това място. Та ще ви бъде демонстрирано как се приготвя една от най-популярните напитки в Андите.

Мачу Пикчу

Ето че достигнахме до любимата дестинация както на млади, така и на стари. Това е “изгубената цитадела и град- светилище на инките”. Там ще посетите Храмовете на Слънцето и на Кондора. Ще вкусите от природата и от всичко, което ви предлага градът на инките.

Организирането на екскурзии до Перу помага заедно с вас, и ние да се потопим в мистичния свят на инките и да се насладим на история и зрелищни природни гледки.

Почивки до ПеруПеру е демократична страна, която се стреми към постигането на по-добър икономически растеж и която през последните години значително се открои като един от отличниците в района. Освен със своите съседи, Перу изгради и тесни културни и икономически контакти с редица европейски страни, особено с Германия. Това пробуди доста голям интерес към тази страна като атрактивна туристическа дестинация и запали голям интерес към нея у много европейци.

Магията на Мачу Пикчу

Несъмнено най-голямата забележителност в Перу е древният храмов комплекс Мачу Пикчу. Той е изключително добре съхранен през годините, давайки на съвременните посетители една много ясна и тона представа как е изглеждало мястото. Разбора се, няма как един толкова дребен паметник под открито небе да не е преживял никаква ерозия и да не се е променил поне малко през годините, но все пак това, което имаме пред очите си днес е в една сравнително много голяма част запазено за нас, а с повече усилия и за идните поколения.

Комплексът се състои от множество структури, които са основно от храмов тип. Те са изградени на височина от 2430 метра над морското равнище, което обяснява защо достъпът до тях е малко по-сложен и изисква известно време. Надморската височина предполага по-сурови климатични условия, което от своя страна обяснява защо за запазването му са необходими малко по-сериозни грижи.

Комплексът може би би съществувал и функционирал и до днес, но това се е променило през 16-ти век. До тогава той изпълнявал своите функции, след което, при нашествието на колонизаторите, местните жители изоставили тези места. Интересно е, че за изчезването на местните жители не се знае много. Те са изчезнали без да оставят след себе си някакви следи и без конкретно да се знае каква е причината за тяхното избягване от това място.

Столицата Лима

Освен Мачу Пикчу, което несъмнено е една от най-неповторимите световни забележителности, Перу се гордее още и със своята красива столица Лима. Тя е типичния голям град с огромно население и модерна архитектура.

Тук-там сред многобройните небостъргачи от стъкло и бетон се виждат старинни исторически сгради от камък и с монолитни фасади. Те често има голяма историческа стойност, но това не винаги е така. Понякога те просто представляват по-стари жилищни коопераиции, в които местните жители живеят без да осъзнават красотата, която ги заобикаля.

Лима има прекрасен крайбрежен парк, който би било лудост ако не посетите по време на почивката си в града. Мястото предлага възможности за дълги разходки на чист въздух и на слънце.

Времето в Перу…

Времето в Перу е много различно от климатът в България. На първо място тук сезоните за на обратно. Лятото в България съвпада със зимата в Перу и обратно - лятото в Перу съвпада със зимния сезон в България.

Няма как да се отрече обаче, че времето в тази южноамериканска страна превъзхожда нашето. Тъй като е разположена в екваториалните райони на нашата планета, Перу е радва на стабилно време през цялата година, а разликата между зимни и летни температури не е много голяма. Ако през лятото в страната става 26 градуса, то през зимата термометрите показват около 22. Това прави летата леко хладни за нашите представи, но зимата на практика е по-близка до нашите представи за лято.


Гласувайте за тази държава:

4.4 166