0700 167 87

Почивки и екскурзии в Питкерн на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Островите Питкерн са част от Френска Полинезия. Те се намират в южната част на Тихия океан и лежат не далеч на юг от тропика на козирога. Тези острови на практика са отдалечени от абсолютно всичко и според географите са най-отдалечените места на планетата. Те са 5 на брой, като на един от тях има постоянно население.

Единственият постоянно обитаван остров от архипелага Питкерн е доста трудно достъпен по вода. Това може да стане посредтвом водния коридор през залива Баунти.

Островът Хендерсън покрива около 86% от общата площ на територията на Питкерн и поддържа едно наистина богато разнообразие от животни в почти недостъпната му вътрешност.

Също така, островите са в състояние да поддържат малка част от населението въпреки оскъдната прясна вода, но достъпът до нея не е особено лесен за местните и гостите на острова.

Бреговете са стръмни варовикови скали, покрити с остри корали. През 1988 г. този остров е обявен за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Другите острови са на повече от 100 километра и не са обитаеми.

Времето на островите Питкерн...

Островите Питкерн се намират южно от Тропика на Козирога, някъде между Антарктида, Австралия и Южна Америка. Това тяхно местоположение е причината, поради която те се радват на целогодишно топло време.

Обикновено се наблюдават два сезона - влажен летен и сух зимен. Дъждовният сезон е от ноември до март, когато температурите са средно около 25 градуса през нощта и около 35 градуса през деня.

Обикновено през летните месеци времето е доста влажно и средните стойности на влажността с лекота надвишават 95%. Това прави летата доста тежки и задшни з посетители.

Температурите през зимата са значително по-ниски. Те варират от 17 градуса през нощта до 25 градуса през деня. Тази част от годината е много хубава за туризъм, защото темпераурите са високи, но все пак не прекалено.

Неприятната черта на местния климат е, че винаги съществува риск от възникване на тропически бури и урагани, И все пак рисковете са доста по-слаби, отколкото в Карибско море.

Недостатъци…

Островите Питкерн имат един основен недостатък и той е, че крайбрежията са лишени от пясъчни плажове, които да привлекат туристи и плажуващи. Островите са предимно скалисти брегове и има малки каменисти участъци, които да се примирят с това, че няма фин златен или бял пясък какъвто има на всички останали острови.

Липса на туристически нтерес…

Липсата на туристически интерес се обяснява с няколко причини. Това е, който трява да компенсира липсата на пажове с нещо друго, но положението е такова.


Гласувайте за тази държава:

4.5 168