Какво да правим докато сме на почивка в Кушадасъ?

   Ако Ви предстои почивка в Кушадасъ или пък се чудите дали да изберете този страхотен турски курорт, то се надяваме със следващата информация да разсеем всякакво съмнение :) 


    Излегнал се на брега на Егейско море, Кушадасъ традиционно изкача в съзнанието на всеки пътешественик, влюбен в морските приключения. И как не, когато Кушадасъ е един от най-желаните турски курорти днес, предлагащ наниз от райски плажове, кристално чисти води и вдъхновяващи залези. Щом стъпиш на плажа, ще се убедиш в очарователната природа, сгушени кафенета и уютни хотели, които те заобикалят.


Макар и да си избрал Кушадасъ предимно заради красивите му плажове, наоколо определено има какво да разгледаш, ако желаеш да разнообразиш лятната си ваканция. Колкото и да е хубаво да релаксираш на плажа, навярно ще ти се прииска да се разсееш с кратка, но запомняща се разходка из красотите на Кушадасъ.

1. Древният Град Ефес и Къщата на Дева МарияЕфес е разположен на голяма площ и там се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието.Там можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят, одеона – малък театър с покрив от 150г.сл.Хр., базиликата и гробницата на Св.Йоан(смята се, че е написал евангелието си в Ефес), библиотеката на Целз – от 125г.сл.Хр., храмовете на Адриан (от II век) и император Дометиан, театъра – могъл е да побере 44 000души и се смята за най – големия театър в древността


Какво харесват Туристите в Ефес?
 • Храмът на Артемида
 • Библиотеката на Целз
 • Базиликата на Св.Йоан
 • Най-големият театър в древността
Какво включва екскурзията?
Двупосочен трансфер от и до хотела, лицензиран екскурзовод на български език, посещение на оказаните обекти и обяд на шведска маса (напитките се заплащат допълнително). Възможност за пазаруване на локум, сувенири и др.

Нашите препоръки:
Препоръчваме Ви да носите: удобни обувки, вода, фотоапарати, слънцезащитен крем, химикал и листче за пожеланията в Дома на Дева Мария.


Цени (ориентировъчни):
 • Възрастен - 45 евро
 • Дете (7-12 г) - 25 евро


2. Памуккале (целодневна екскурзия)

Памуккале - природен феномен,известен с белоснежните си травертени и лечебна термална вода. На върхът на Памуккале се намира древния град Йераполис, като и двете са в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Благодарение на тектонични движения в падината на река Мендерес се създават множество земетресения. В следствие от тях се получават множество минерални извори. В тези извори се съдържало голямо количество варовик и така се е образувал Памуккале. Той прилича на замръзнал водопад. Изключително красиво място. Клеопатра е посещавала това място и ако искате можете да се потопите в нейния извор - извора на Клеопатра.


Какво включва екскурзията?
Двупосочен трансфер от и до хотела, лицензиран екскурзовод на български език, посещение на Памуккале и древния град Хиераполис, обяд на шведска маса, възможност за кални бани и пазаруване на сувенири от Оникс.


В цената не са включени: Античния басейн, всички видове напитки по време на обяда.


Нашите препоръки:
Препоръчваме Ви да носите: бански, хавлии, вода и удобни обувки, слънцезащитен крем


Ден на провеждане: Понеделник, Сряда, Петък, Събота


Цени (ориентировъчни):
 • Възрастен - 40 евро
 • Дете (7-12 г) - 25 евро


3. Екскурзия до Измир

Градът е разположен на брега на Егейско море, административен център на едноименния вилает Измир (Izmir), трети по големина град в Турция и второ по големина пристанище. Население около 2 200 000 души. Градът е основан около 10 век пр. н. е. Старото име на града е Смирна. В града има голяма общност изселници от България. Една от архитектурните забележителности на Измир е часовниковата кула пред конака. 

Какво включва екскурзията?
Двупосочен трансфер от и до хотела, лицензиран екскурзовод на български език, входни такси, посещение на чаршията "Кемералтъ", Часовниковата кула и асансьорът, от който се открива чудесна панорамна гледка към град Измир.


Нашите препоръки:
Препоръчваме Ви да носите: пари, удобни обувки, слънчеви очила и фотоапарат.

Цени:

 • Възрастен - 30 евро
 • Дете (7-12 г) - 20 евро
 • Деца (0 - 6 г.) - Безплатно


4. Хамам (Турска баня)

Хамамът (на арабски: حمّام), познат на български и като турска баня, е близкоизточният вариант на парната баня, който образно може да се определи като мокър вариант на сауната.

Този вид баня съчетава функционалността и структурните елементи на предшестващите я в Анадола римски терми с централно-азиатската тюркска традиция на парната баня и ритуално къпане. Известно е, че арабите също подражават на гръцко-римските бани, които заварват при завоюването на Александрия през 641 г., както и на образците в завладените по-късно византийски земи.

Нашите препоръки:
Препоръчваме Ви да носите: пари, бански, хавлия и шампоан.

Какво включва екскурзията?
Двупосочен трансфер от и до хотела, пилинг с кесе и сапунен масаж.

Цени:

 • Възрастен - 15 евро
 • Дете (7-12 г) - 10 евро

Морски приключения


Тур с Яхта (целодневна)

Това е един чудесен вариант да разнообразите почивката, като прекарате един ден на яхта из заливите на Кушадасъ и да се почувствате като истински пират или бохем ;)

Какво включва екскурзията?

Двупосочен трансфер от и до хотела, пауза на 3 залива и обяд на борда на яхтата.

Всички напитки се заплащат допълнително.
Нашите препоръки:
Препоръчваме Ви да носите: бански, плажни хавлии и вода, слънцезащитен крем
Цени:
 • Възрастен - 15 евро
 • Дете (7 - 12 г) - 10 евро


Гмуркане (Diving)


Гмуркането е популярна атракция в Турция. Егейско море е красиво, чисто и доста приятно по това време от годината.
 
Какво включва екскурзията?
Двупосочен трансфер от и до хотела, оборудване за гмуркане, професионален инструктор и сандвич за обяд.
 
Нашите препоръки:
Препоръчваме Ви да носите: пари, бански, хавлии и чехли, слънцезащитен крем

Цени:
Възрастен - 20 евро
Почивки в Кушадасъ