0700 167 87

Почивки и екскурзии в Полша на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Екскурзии до ПолшаБлагодарение на множеството конфликти, които е преживяла страната, в един момент тя се изправя на крака и е в готовност днес да ви предложи всичко онова, което днес не е в тайна. Местните са наясно, че тяхната държава има прекрасна и ненадмината култура, изключителни исторически обекти и живописни пейзажи, на които да се наслаждавате ни наред, без дори за секунда да почувствате отегчение. Спомените, които ще натрупате от екскурзия в Полша, няма как да не бъдат съхранени за цял един живот. Впуснете се я истинското преживяване, което ще ви сблъска с неща, за които дори не сте и подозирали, че съществуват.

Централен пазарен площад, Краков

Този централен пазарен площад е създаден още през 8 век. Счита се, че това е най-големият пазар в Европа от Средните векове. Ако се чудите с коя атракция да започнете посещението си на Полша, то ние ви съветваме да не пропускате това място. В сърцето на площада е разположена сградата "Сукенице", чиито стил е изцяло ренесансов.

"Пазар на Стария град", Варшава

В края на 8 век е основана Варшава. В продължение на 500 години символ на Полша е бил градския площад. Наименованието, под което е бил известен, е "Пазар на Стария град". В центъра на самия площад се намира бронзова скулптора, която е символ на столицата на Полша. Тя представлява Варшавската русалка.

Старият град, Гданск

Този град се намира на балтийските брегове. Този град ще ви отведе години назад във времето. Там можете да наблюдавате здания още от 17 век, които представляват хамбари, мелници, църкви и други. Ще останете изумени и възхитени от богатата и наситена история, която притежава Полша. Съветваме ви да заредите своите фотоапарати, защото всеки, стъпвал на това място, се стреми да го съхрани в реалистичен спомен, който да пази цял един живот.

Беловежката гора

Това, на практика, е един участък, който преди време е бил част от вековните гори на Европа. Разположението на гората обхваща не само Полша, но и Беларус. Тя се намира, така да се каже, на самата граница между двете държави. Имате възможността да си организирате разходка в гората с колело или пеш. Там, разбира се, има гранични пунктове, чиито служители позволяват това да се случи. Навярно сте чували, че зубърите са защитен вид. Беловежката гора е дом на тези животни. Те живеят в оградена територия.

Солната мина "Величка"

Намира се в покрайнините на Краков. Тя е обявена като една от най-старите солни мини в цял свят. Счита се, че от 8 век насам тя не е била преставала да се използва. Можете още да видите подземния град, който е изграден изцяло от сол. Скулпторите от сол се нареждат сред най-интересната забележителност там. Можете да видите произведения не само на древни творци, но и на съвременни такива.

Замъкът Малборк

Този замък започва своята история още от далечната 1274 година. Тевтонските рицари го използвали като щаб. Ако трябва да бъдем откровени, днес това място е най-популярната атракция в град Малборк.

Ако все още се колебаете дали да организирате екскурзии до Полша - неземно красива и привлекателна, можем единствено да ви посъветваме да не губите време, а да резервирате своята екскурзия.

Почивки до ПолшаПолша е красива страна, като според мнозина тя е една от топ дестинациите в Европа. Изключителното многообразие на тази страна е толкова голямо, че на практика човек може да намери всичко, за кото се сети.

На първо време можете да помислите за това от какво се нуждаете, като по този начин ще знаете точно към коя част от страната да се насочите. Море, гора, градове, различни забележителности - всичко това ще намерите само в една страна, на сравнително малко разстояние от града.

Природата на Полша…

Природата на Полша е красива по най-различни начини, като страната определено се нарежда сред най-очарователните в Европа. Тук определено има какво да се види и в основата на всичко лежи разнообразието.

На практика, Полша е събрала на едно място всичко от различни краища на Европа. От една страна, в южната част на Полша се намират прекрасните планини на Карпатите, които имат характерен алпийски облик и се подреждат сред най-големите планински вериги на континента.

Тези планини са покрити с красиви борови гори, а сред гъстата зеленина се спотайват недокоснати планински езера, които не са променили своя вид вече хиляди години. Сред тези планински гори живеят интересни създания.

Тук можете да намерите язовци, меки, лисици, вълци, елени и много други. Тези създания намират тук убежище и се чувстват в безопасност далеч от съвременната цивилизация.

На север, на брега на Балтийско море, ще намерите едни от най-красивите плажове в цяла Европа. Те са снежно бели, предлагащи фин пясък и освежаващи морски води, които се затоплят в разгара на лятото до около 20 - 23 градуса.

Във вътрешността на страната ще намерите обширни горски масиви, където дивата природа процъфтява. Тук за разлика от планините по-често се виждат широколистни видове дървета, което ясно говори за умерения характер на климата на тази източноевропейска страна.

За любителите на приключенията…

Полша е привлекателна дестинация за лщюбителите на приключенията. Страната е атрактивна дестинация за рафтинг, защото в планините има доста голям брой подходящи за целта бързо течащи реки.

Освен това, Полша е доста атрактивна за пешеходен туризъм. Из страната има голям брой еко пътеки, които могат да ви се сторят изключително привлекателни и можете да се докоснете до красотата на европейската дива природа, като същевременно се погрижите за здравето си.

В Полша има и голям брой велосипедни маршрути, които могат да ви доведат до най-различни изключително красиви места, като обикновено маршрутите са със сравмително ниско ниво на сложност.

Замъци…

На територията на Полша можете да намерите изключително красиви замъци, които ще ви накарат да се почувствате така, сякаш сте в британската провинция. Много от тези замъци са оградени с ровове пълни с вода, което придава усещане за история и за средновековие.

Градовете…

Полша предлага многобройни градове с удивителна красота. Ако трябва да изберете обаче едно място и да посетите него, то може би това трябва да е старият град на Варшава.

Тук има и многобройни паметници, напомнящи за ужаса на 2-рата световна война, както и за многобройните жертви, които различни народи в Европа са дали. Като цяло, градовете на Полша са подходящо място за културно познавателен туризъм.


Гласувайте за тази държава:

4.5 113