0700 167 87

Почивки и екскурзии в Руанда на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Самото споменаване на името на тази толкова малка африканска страна Руанда предизвиква в хората ужасяващи асоциации, свързани със събитията, които се разиграха тук през вече далечната 1994 година.

Тогава по тези места се случи немислимото - ужасяващ геноцид, който промени живота и съдбите на много голям брой хора. Това обаче е минало и днес Руанда се опитва да загърби тези времена, стараейки се да развие туристическата си индустрия колкото е възможно.

Страната определено притежава ресурса да изгради светло и позитивно бъдеще, още повече, че днес това е една от най-стабилните и надеждни страни в Африка. Някога земя на проблеми, днес Руанда е давана за пример за това колко може да постигне един народ за толкова кратко време.

За околните народи днес Руанда е много различна и според мнозина страната буквално разцъфтява след дългите години на несигурност, бедност и нечовешки тежки моменти.

Почивки в Руанда...

Туризмът е със сигурност най-перспективният отрасъл за икономиката на малката африканска страна и освен че носи сериозни приходи, той стимулира опазването на дивата природа.

Руанда е дом на едно от най-редките и мистериозни създания на планетата - горилата. Това кара много хора да се поинтересуват от тази страна и от нейните горски обитатели.

По този начин се привлича вниманието към един изключителни рядък и ценен вид, който иначе би могъл незабелязано да изчезне. Това е още едно доказателство за ползите от развитието на туризма.

Горилите обаче не се срещат навсякъде. Те обитават определени места сред бамбуковите гори, където намират много храна за себе си. Тези гори виреят на сравнително малка площ в подножието на свежите и прохладни вулканични планини Вирунга.

Иначе голяма част от територията на Руанда е покрита с екваториална гора и несъмнено има много неща, които да се видят и да се посетят, дори и ако на конкретното място няма горили.

Времето в Руанда…

Руанда се намира в екваториалната зона на Африка и като такава страната има целогодишно топъл климат с температури около 25 - 30 градуса. Екваториалните страни както се знае не са твърде горещи, за разлика от тропичните райони, особено където има пустиня.

Около екватора е по-характерно това, че температурата през годината е стабилна, а в резултат на това човек може лесно да се адаптира.

Ако обаче сте решили да имате незабравими почивки до Руанда, тогава се пригответе за валежите, които са почти ежедневни. Те падат по всяко време от годината и са наистина обилни.


Гласувайте за тази държава:

4.5 191