0700 167 87

Почивки и екскурзии в Самоа на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Самоа е островна страна разположена в югозападния Пасифик източно от австралийския щат Куинсланд и Папуа-Нова Гвинея. Страната заема площ от 2831 кв.км. и има население от над 200 000 души което е под средното за европейски град.

Природа…

Самоа заема част от едноименния архипелаг и обхваща територията на два по-големи острова и седем по-малки острова. Всички те имат разнообразен релеф и са от вулканичен произход което определя начина, по който изглеждат. Освен планинския релеф вулканите са били чудесна база за развитието на богати и плодородни вулканични почви. В комбинация с обилните валежи това е създало отлични условия за развитието на пищна тропическа растителност. Това кара много хора да изберат Самоа за следващата си почивка, гарантирайки им, че ще могат да намерят гъсти гори и уединени горски еко пътеки. Сред пищната зеленина текът множество малки реки и потоци - отново нещо много характерно за вулканичните острови.

Плажове…

Плажовете на Самоа са изключително красиви и плюс това могат да бъдат използвани през цялата година. Те са най-различни варирайки от снежнобели до тъмно кафеви в зависимост от мястото. На фона на пищната зеленина и надвиснали над белия пясък кокосови палми водите около брега са в неустоим тюркоазен цвят. Те са изключително спокойни, тъй като кораловите рифове разбиват вълните далеч от плажа. Получаващата се плитка лагуна от брега има подводна видимост от над 50 метра.

Култура…

Избирайки Самоа за своята лятна почивка, вие разполагате с възможността да се докоснете до една изключително привлекателна и автентична тихоокеанска култура, където начинът на живот не се е променил за дълъг период от време. Всъщност тук традициите са много по-стари, отколкото в която и да било европейска страна. Първи по тези места пристигнали полинезийците, което се е случило преди повече от 3000 години. Повечето от техните обичаи, традиции и дори особености в кулинарията не са се променили особено през този период.

Времето в Самоа…

Топлият климат е едно от най-големите богатства на Самоа и именно това привлича на островите основната част от туристите. Тропичният океански климат носи температури от 29 градуса през зимата и 32 градуса през лятото което е чудесна предпоставка за една изключителна лятна ваканция по всяко време на годината. Страната се радва на повече от 300 напълно слънчеви дни в годината, като облачните дни са разпределени предимно през дъждовния сезон. Това е едновременно и сезонът на ураганите. Зимният сезон, който тук продължава от април до ноември носи най-сухото и слънчево време и именно тогава идва основната част от туристите.

Сигурност…

Самоа е много спокойно и сигурно място за почивка. Тук на повечето места хората се познават добре, което помага за един по-спокоен начин на живот. Престъпността е изключително ниска, което прави Самоа много примамливо място за туризъм. На практика, основната част от населението живее в приблизително 400 малки села, по-голямата част от които са разположени край брега.


Гласувайте за тази държава:

4.5 122