0700 167 87

Почивки и екскурзии в Сан марино на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Сан Марино е една от най-непознатите страни в Европа и със сигурност има много неща, които не знаете за тази миниатюрна държава. Така например, Сан Марино е считана за най-старата република в света. И ако си мислите че нашата страна е много стара, тогава вероятно доста ще ви впечатли факта, че Сан Марино съществува като република от 301-ва година. Страната, макар и толкова малка е туристически гигант, което едва ли е изненада, имайки предвид, че е разположена в сърцето на Италия и е заобиколена от всички страни от италианския ботуш.

Страна която можете да обиколите за един ден...

Сан Марино е интересна дестинация поради факта, че можете да обиколите цялата страна в рамките на един ден. Тя заема площ от едва 61 кв, км, и има население от само 27 хиляди души. На нейната територия са разположени няколко мънички градчета и селца, в които всички хора се познават по между си.

Времето…

Сан Марино има приятен средиземноморски климат и определено ще ви зарадва с много слънце и приятни температури. Обикновено хубавото време е гарантирано от май до октомври като температурите през периода са между 22 и 32 градуса, в някои дни доста по-високи. Сан Марино има сравнително хладна за Средиземноморието зима, което се дължи на близостта на Апенините. Страната няма връзка с морето, но все пак от значение е близостта на Адриатика и небезизвестния италиански курорт Римини, намиращ се в непосредствена близост.

Сигурност и безопасност…

Сан Марино е една от най-безопасните и спокойни страни в света. Единствено места като Монако могат да се похвалят с по-високо ниво на сигурност от Сан Марино. Тук човек може да отиде по всяко време и навсякъде без да се опасява за своята безопасност.

Защо да посетим Сан Марино?

Има много причини, поради които си струва човек да прекара ваканцията си в Сан Марино. Страната предлага едни от най-качествените вина на Апенинския полуостров а и в света. Освен това, от тук можете да си купите някои наистина качествени сирена, чиито вкус може да впечатли и най-претенциозните потребители. Страната може да предложи на гостите си уникални по-своето качество сувенири от скъпи и добре изглеждащи материали. Още една причина да посетите Сан Марино е ако имате слабост към средновековните замъци. Тук те са в изобилие и са един от друг по-прекрасни.


Гласувайте за тази държава:

4.5 169