0700 167 87

Почивки и екскурзии в Саудитска Арабия на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Защо почивки до Саудитска Арабия? Защото тя е считана за люлката на ислямската култура, защото именно тук тя се е оформила до днешния си облик. Страната често е наричана родното място на исляма, като в духовно отношение страната няма равна на себе си в арабския свят.

Бъдейки съвременния дом на исляма, Саудитска Арабия е място, което спира дъха със своята мюсюлманска култура, с религиозните си паметници, с културните особености, с богатството на своята архитектура.

Перлата на Саудитска Арабия...

Очарователният град Рияд е столица на страната и най-важен център в съвременна Саудитска Арабия. Този град съчетава перфектно древни и модерни традиции заедно със старинна и съвременна архитектура.

Той притежава един наистина очарователен стар град, в който много от сградите и редица техни орнаменти са изработени от изключително висококачествени материали.

Крайбрежието...

Разположена на брега на Червено море, Саудитска Арабия е страна, която предлага места за гмуркане от най-висока световна класа. Кораловите рифове са толкова богати по отношение на своето разнообразие, че могат да смаят дори онези, които са се гмуркали във водите на Големия бариерен риф в Австралия.

Свещените земи…

Може би дори не е нужно да споменаваме това, че за милионите мюсюлмани по света градовете Мека и Медина са възможно най-свещеното място. Тези два града са считани за дестинация номер едно в света на религиозния туризъм, защото всяка година милиони хора пристигат тук на поклонение.

Градовете са красиви, снежно бели, а всичко което можете да видите около себе си е изработено от материал с най-високо качество, особено що се отнася до мрамора. Макар че за много хора религиозният туризъм е нещо, за което дори не се сещат, то именно той доминира в Саудитска Арабия.

Не само за поклонници...

Слушайки всичко това обаче, има вероятност да останете с погрешни впечатления, защото Саудитска Арабия не е само религиозна дестинация. Тя предлага много повече освен това да бъде място за поклонение, което да привлича милиони туристи.

Климатът при почивки в Саудитска Арабия…

Ако искате да пътувате до Саудитска Арабия, трябва да сте подготвени за наистина много горещо врем. Тук температурите целогодишно са много високи, но през летните месеци лесно доближават 45 - 50 градуса. Зимата, ако изобщо това е зима, носи температури около 35 - 38 градуса. Времето е много сухо и безоблачно, вероятността за валеж е почти 0%.


Гласувайте за тази държава:

4.4 135