0700 167 87

Почивки и екскурзии в Сенегал на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Сенегал е малка, но много красива страна, която е привлекателно място за почивка на множество туристи, които търсят хубаво врем и приключения. Тя е една от най-желаните дестинации в Западна Африка, като причините за това не са една или две.

Плажовете на Сенегал…

Сенегал е атрактивно място за морски туризъм, което се гордее със своята 150 километрова плажна ивица Петит Кот. Златистия пясъчен плаж примамва неустоимо, а топлите морски води са идеални за плуване и къпане.

Тук все още идват сравнително малък брой туристи, но все пак е много добре да се отбележи, че мястото притежава доста голям потенциал в това отношение, още повече, че може доста успешно да конкурира европейските курорти, включително и с това, че се намира на малко разстояние.

Времето е голям плюс…

Времето в Сенегал е голям плюс за привличането на туристи през цялата година. Така например, най-студеният месец януари носи температури между 23 и 26 градуса, което е доста приятно време както за ходене на плаж, така и за организиране на някое вълнуващо сафари сред дивата природа.

Предимство на страната е това, че на фона на други места с тропичен климат, тук температурите са изключително приятни. Те създават едно много нежно пролетно усещане, което се усеща през целия зимен сезон.

Летата също са приятни и носят температури о около 27 - 30 градуса, но с доста повече валежи през годината. Летният сезон привлича по-малко посетители, тъй като мнозинството от туристите са европейци, а през летния сезон плажовете в самата Европа са много по-близка алтернатива.

На сафари в Сенегал…

Държавата с най-голяма слава на популярна сафари дестинация в Западна Африка е Сенегал. Тя е известна с изключителния си пейзаж, който е доминиран предимно от савани и златисти тревни пространства, насред които се издигат неочаквано чадъровидни акации.

Насред този пасторален пейзаж от златни и зелени тонове се разхождат слонове, огромни стада от антилопи, лъвове, хиени, биволи, жирафи, леопарди, гепарди и всякакви други създания, за които можете да се сетите.

Разбира се, идеалният сезон за сафари е зимата, защото тогава времето е по-приятно, а и вероятността за валежи е много пъти по-малка. Това е едновременно и много добра алтернатива за място, на което да се избавите от зимните студове.


Гласувайте за тази държава:

4.5 128