0700 167 87

Почивки и екскурзии в Северна Корея на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Колкото и да търсите, колкото и да пътувате, никога и никъде по света няма да намерите друго такова място като Северна Корея. Страната е уникална с това, че се управлява от смразяващо строг и страховит комунистически режим, в който култът към личността е достигнал до непонятни нива.

В наши дни, когато на власт е третия наследствен владетел на тази азиатска страна, много хора имаха надежди, че нещо ще се промени и евентуално страната ще се модернизира и отвори към света, но всъщност се случи точно обратното и Северна Корея дори стана още по-изолирана.

Днес, почти три десетилетия след като комунистическите режими от съветски тип започнаха да се разпадат, Северна Корея демонстрира тираничност, каквато малко хора могат да си представят.

Единствената промяна за към по-добро е, че вече в Северна Корея се допускат туристи, макар че техните права са твърде ограничени докато са в страната, а нещата, които са забранени са просто безкрайно много.

И все пак, възможността да се посети Северна Корея е нещо напълно ново и непознато. Това е уникален шанс, от който би било много вълнуващо ако се възползвате.

Това, което прави Северна Корея толкова интересна за туристите е възможността да видят и да почувстват какво представлява живота на един народ под толкова строга диктатура - по-строга дори от тази в СССР. Всъщност, няма да е пресилено ако кажем дори, че самата диктатура е най-строгата в света,

Ако сте готови да се впуснете в това приключение, трябва да знаете, че в страната ще подлежите на изключително строг контрол. Ще има ограничения върху това, което виждате, казвате, чувате и мислите.

Билбордите

Една от най-големите атракции на Северна Корея са билбордите с комунистическа пропаганда. Те показват хора от демократични западни общества, които уж нападат с нечовешка свирепост и агресия бедни севернокорейски хорица, които едвам оцеляват.

За съжаление, много от местните жители действително вярват на тази пропаганда, защото всъщност хората в страната не са виждали и не познават нищо от извън Северна Корея, така че не е изненадващо това, че хората толкова лесно се хващат на всичко, което чуят.

Времето

Времето в Северна Корея е характерно с това, че притежава четири различни сезона. Разбира се, най-доброто време за почивка в страната е лятото, а също така и пролетта. Зимите са много студени, пролетните и есенните месеци са доста променливи, а летата могат да са изключително горещи и задушни.


Гласувайте за тази държава:

4.5 180