0700 167 87

Почивки и екскурзии в Сиера Леоне на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


За повечето туристи, Сиера Леоне не представлява нищо интересно, а само и единствено поредната страна в Африка, за която са чували малко или почти нищо. Ако обаче сте един истински турист и запален  пътешественик, който истински да се вълнува и интересува от различни места по света, тогава най-вероятно Сиера Леоне все пак ви е по-позната и не е изключено да проявявате нескрит голям интерес към нея.

Ако сте от първите хора, за които Сиера Леоне е все още добре пазена тайна, тогава може би е добре да прочетете повече по въпроса. Страната притежава изключително добра плажна ивица, която е покрита с нежен златист пясък.

Бреговете на страната се мият от топлите води на Атлантическия океан, които благодарение на приятната си температура поддържат температурата а въздуха също в приятни граници. Това прави водите изключително приятни за водни спортове и почивка на брега на океана.

Времето в Сиера Леоне…

Времето в Сиера Леоне е топло през цялата година, варирайки между 23 - 25 градуса през деня в най-студените зимни дни до около 30 градуса през летния сезон. Тук обаче има една малка уловка и тя е, че обикновено през зимните месеци, когато температурите са по-ниски, обикновено и времето е по-спокойно, тихо, слънчево и безоблачно. Същевременно, летата, независимо, че са значително по-топли, са всъщност доста по-влажни.

На сафари…

Кое би било по-вълнуващо от това да се насладите на една прекрасна почивка прекарана на сафари среди дивите пейзажи на Сиера Леоне? Страната предлага безкрайни саванни пейзажи, а растителността се сменя от ярко зелена през лятото до златиста през сухите зимни месеци. Червени пътища се вият на посоки насред саваната, придавайки доза романтика на местния пейзаж.

Освен пейзажите има много други неща, които привличат вниманието на туристите насред дивите пейзажи на Сиера Леоне и това е дивият свят на тази малка африканска страна. Тук ще откриете огромни стада от антилопи гну, биволи, жирафи, слонове, носорози, хипопотами, а също така и редица традиционни местни хищници като леопарди, лъвове, гепарди, хиени и много други.

Важно е преди да се отправите на почивка в Сиера Леоне да посетите личния си лекар и да попитате какво може да се направи за да се защитите от евентуални тропически заболявания.


Гласувайте за тази държава:

4.5 195