0700 167 87

Почивки и екскурзии в Братислава на супер цени 2019

3 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Прага - Виена - Будапеща с посещение на Кутна Хора и замъка Хлубока от Варна и София Потвърдена
Прага - Виена - Будапеща с посещение на Кутна Хора и замъка Хлубока от Варна и София5 нощувкиВарна – Велико Търново - София – Будапеща – Кутна хора - Прага - ВиенаЦената е за 5 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от474.00лв.
Дата на тръгване
08.10.2019
Тръгване от
Варна, Велико Търново, София, Шумен, Севлиево
Автобус
Виж повече

Един от най-харесваните градове в Европа е тук, за да ви впечатли. Ако все още не сте преживели приключението с екскурзия до Братислава, то сега е моментът да не се колебаете, а да се впуснете в тази приказка по улиците на най-големия град на Словакия - Братислава.

Приятен, доброжелателен, приветстващ и уютен – това са прилагателни, които описват не само локацията, но и всички местни жители, които са свикнали с присъствието на туристите и правят всичко възможно, за да се почувстват те добре дошли.

Братислава и фактите

С население от около  463 хил. души градът е разположен в югозападната част на Словакия, на двата бряга на река Дунав и на левия бряг на река Морава. Интересен факт е, че градът е единствената национална столица, която граничи пряко с две независими държави, а това са Австрия и Унгария.

Градът е седалище на президента, парламента и правителството на страната и разбира се се е очертал като културен, икономически и образователен център. Тук ще откриете множество архитектурни паметници, културни обекти, църкви, музеи, галерии и какво ли още не. На практика, всичко, което бихте потърсили по време на вашето пътуване до Братислава вероятно се крие в някоя уличка или булевард с автентичен вид.

Богатството в културата и визията на града е повлияно от факта, че тук своя опит и наследство са оставили народи, като австрийци, немци, словаци, сърби, унгарци, чехи , евреи. От 1536 година градът е бил столица на Кралство Унгария и продължава да бъде такъв до 1783г.

В случай, че историята не би могла да ви впечатли просто така, по-добрата идея е да посетите това място лично. Причината – ще я откриете сами.

Какво ще откриете тук

Замъкът Братислава и Коронната кула

Това е основният замък в града и е разположен на изолиран и скалист хълм точно над река Дунав в средата на града. Можете да си представите невероятните гледки, които се откриват от тази позиция над целия град. В случай, че имате късмет и посетите града, когато времето е ясно ще имате възможността да се насладите и на гледка към Австрия и Унгария.

Портата Михаил

Това е единствената порта, която е успяла да бъде запазена и до наши дни, тъй като е била част от средновековните укрепления на града. Построена е през 1300г., като през 1758г. е претърпяла реконструкция в бароков стил. На върха на кулата на портата са поставени статуите на Св. Михаил и на дракон, а самата кула е построена в периода между 1529 и 1534 година.

Цялата тази гледка едва ли не би повлияла на фантазията на всеки един пътешественик с цялата си достолепност и красота, която със сигурност ще ви върне назад в забравени времена.

Словашкият национален театър

Интересен факт е, че зад това име стоят на практика два обекта. Това са старият и новият словашки национален театър, като старият е с най-дълга история и днес се използва за представления на опера, балет и драма.

Зоологическата градина

Това е една локация, която със сигурност не трябва да пропускате. Разположена е на хълма Малки Карпати и е с обща площ на градината около 96 хектара, осигуряващи дом на над 1000 екземпляра на животинския свят. Огромен интерес за всички туристи и местните са тропическите маймуни, екзотичните видове, терариумите, белият бенгалски тигър, белият лъв, ленивците и много други редки представители на фауната, които можете да видите наживо.

В случай, че дългата разходка ви изтощи и имате нужда да се подкрепите, тук ще откриете разнообразни места за хранене. За децата са осигурени детски площадки, макар че в повечето случаи животните са далеч по-интересни от пързалките и люлките.

Старата сграда на кметството

За всички онези, които се интересуват от архитектура ще бъде крайно интересно да разберат, че това е една от най-старите каменни сгради в Братислава и на практика най-старото кметство в Словакия, разположено в центъра на града. Строителството по зданието е приключило през 15-и век в готически стил.

Катедралата Свети Мартин

Ако искате да видите мястото, където през последните години са се осъществявали коронации на благородници от Кралство Унгария това е вашата локация. Формата на катедралата символизира разпятието, а тя на практика е най-старата, голяма и изящна църква в града.

Ние от Voyageltd.com сме подготвили всичко това и още повече за всички, които са се решили да опитат от красотата на Братислава. Доверете се на топлото посрещане на местните и опитайте от традиционните специалитети. Спуснете се в културния дух на града и създадете спомени за цял живот.


Гласувайте за този град/курорт:

4.4 159