0700 167 87

Почивки и екскурзии в Любляна на супер цени 2019

1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Толкова много красота на едно място – това може да се каже след като сте се впуснали в екскурзия до Любляна. Разположена в централната част на Словения тя е неповторимото място, което можете да си подарите само сега от разнообразните предложения за пътуване на Voyageltd.com.

Ние ви уверяваме, че самото име и първа среща с града кара всички посетители да се влюбят в него и то от пръв поглед. Това не е просто град. Това е емоция, която можете да изживеете единствено тук. Това е спокойствие, преплетено с ентусиазъм да видите и опитате все повече и повече от това красиво място.

Отделете няколко дни от почивката си и ги инвестирайте в най-ценното – време, което да прекарате в тази европейска и автентична атмосфера.

Старият град

На практика той се състои от три площада – Градският площад, Старият площад и Горният площад. Тук ще откриете струпани магазини, както и симпатични ресторанти, които приканват гостите на града да опитат местните вкусотии, несравними с нищо друго на фона на спокойните улици и усмихнати хора.

Малки улици, къщи в бароков стил, уютни кафенета и всичко се случва край вас – красиво и незабравимо. Тук ще видите и Фонтанът на трите реки – Сава, Крка и Любляница, а защо не и да увековечите момента с една бърза снимка или две?

Сърцето на Любляна

Това е площад Прешерен и тук се намира статуята на словенския поет Франце Прешерен. Защо това е толкова важно ли? Защото това е мястото, популярно за уговорка за срещи, където ще намерите и триизмерна карта с миниатюри на забележителностите в района, както и на магазини кафенета и ресторанти.

Ако искате да съберете възможно най-много спомени съветът ни е е да се придържате към ходенето пеш. Именно това е тайната, която трябва да знаете, тъй като по този начин ще се докоснете до максимално много красоти, които градът предлага на своите гости.

Мили хора, чудесна храна, възможност за разходка с велосипед по велоалеите, гледки, архитектура и страхотно отношение към туристите. По този начин най-кратко бихме могли да опишем дните, които ще подарите на този град. А другото той ще ви даде сам.

Оставете си малко време да разгледате града и през нощта. Това е един от най-спокойните и безопасни градове изобщо, а в комбинация с чистите улици и осветление навсякъде, вечерната разходка може да се превърне в едно от най-сантименталните ви преживявания.

Люблянският замък

Ако случайно никой не ви насочи (което едва ли ще стане) това е една от най-посещаваните локации в града. Построен е по времето на келтите и по-късно е бил използван от римляните за наблюдателница. Качете се на високите части на замъка и ще имате възможността да погледнете надалеч, като това е идеално място, от което се вижда и статуята на Франс Прешерн.

Любляна и красотата ѝ

Макар и есента да започва с мъгливи дни, това често е добър знак. Любляна е слънчев и цветен град, където опазването на чистотата е цел номер едно не само за общината, но и за всички жители на града. Това е една от основните причини разходките по крайречната алея и в парка Тисол да бъдат толкова приятни.

Следите от ренесансовата култура вероятно винаги ще привличат все повече туристи и любители на преоткриването на някогашните ценности, запазени в сградите и изкуството тук. Ако държите да видите Любляна в най-красивото ѝ лице е добре да го направите през пролетния сезон. Тогава, благодарение на всичката зеленина и цветя в парковете и улиците градът разцъфва и създава спомени. Разбира се, че това място крие много повече, но останалото ще трябва да откриете сами.


Гласувайте за този град/курорт:

4.5 101