0700 167 87

Почивки и екскурзии в Марибор на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Красотата на простичките неща може да бъде откривана на неподозирани места и в неочаквано време. Дори и да не сте чували много за градовете на Словения, една екскурзия до Марибор със сигурност ще затвърди тази максима.

Градът се намира в североизточната част на страната и е разположен на река Драва. Второ по големина населено място в Словения то е административен център на едноименната община в регион Щирия.

Защо Марибор

Ако има места, за които бихте си казали „Искам да остана още малко тук“, то Марибор ще бъде едно от тях. На герба на града е изобразен бял гълъб, който се спуска към бял замък с подвижна решетка. Символика, която със сигурност не би убегнала на по-наблюдателните.

Адски красиво и чисто място – това може би ще бъде първото нещо, което ще си кажете макар и наум за Марибор. Разбира се тук можете да откриете и запазена автентична част на града.

Старият град обещава на всички, които ще го посетят незабравими изживявания, а всяко обещание тук се спазва. Една кратка (или не толкова кратка) разходка по поречието на река Драва ще ви зареди положително за дълго време напред. Насладете се на чистотата на улиците, пешеходните алеи, парковете и площадите, които ще намекват учтиво за цялата история и култура събрана на това място.

Независимо че градът е до голяма степен модерен, никой и нищо не е забравило традициите, които са го направили такъв, какъвто е. Лесно ще бъдете омаяни от всичко наоколо, особено минавайки покрай т.нар. стара лоза, която всъщност наистина е най-старата лоза.

Средновековни кули, запазени през столетията градски стени, площади, замък, еврейска синагога, галерии и театър – ако само написано това не ви е достатъчно, то тогава е задължително да се уверите в цялата събрана тук красота наживо.

Марибор е уникален и с това, че всички улици в града ви отвеждат до един от най-красивите градски паркове в цяла Словения. А ако се ентусиазирате и се решите да се изкачите до Piramida и Kalvarija пред вас ще се открие прекрасна гледка, която може да променя светогледи.

Виното

Тук ще имате и възможността да посетите една от най-старите винени изби в Европа, което недвусмислено гарантира шанса да опитате от местното вино. А всеки, който е направил това уверява, че то е способно да ви омае по неповторим начин и да ви накара да отпиете още една и още една чаша.

Зеленият курорт привлича от години велосипедисти и други търсещи адреналин пътешественици, както и дори онези, които предпочитат спокойствието. Причината е, че дори да не сте фенове на приятното напрежение от подобен тип спортове красотата на това място ще ви омагьоса по незабравим начин. А тук можете да се натъкнете на какво ли не.

Най-важното на този град е, че имате избор. Избор да прецените как бихте искали да прекарате свободното време. Зеленината на планината, уелнес центровете и удобствата им, а защо не и активността на града?

През зимата Похорие се покрива със сняг, като това помага мястото да се превърне в един от най-привлекателните ски курорти в цялата страна. Отделете на това място ден, два, а защо не и цяла седмица от вашето време и никога няма да го забравите.


Гласувайте за този град/курорт:

4.4 137