0700 167 87

Почивки и екскурзии в Свазиленд на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Между Мозамбик и Република Южна Африка е разположена малко страна с предимно планински характер - Суазиленд. С площ от 17 363 квадратни километра, страната е една от най-малките в Африка по площ.

Подобно е положението и от гледна точка на населението, което възлиза на едва 1,170,000 души. Преобладава тъмнокожото коренно население и по-малък брой европейци, които са основно с португалци и британци, До 1968-ма година страната е колония на Великобритания.

Великолепната природа по време на почивки в Свазиленд…

Единствения начин да опишем страната е да кажем колко е красива тя. В по-голямата си част е заета от пищна савана, в която дом намират лъвове, хиени, леопарди, хиеновидни кучета, гепарди, антилопи от всякакви разновидности, биволи, слонове, носорози, жирафи и други.

Там където няма савана, страната заета от планини и е покрита с тропически дъждовни гори. От обитателите в саваната малцина могат да се срещнат е сред по-гъстата растителност и това е леопардът.

Именно и планинските райони са най-гъсто населени. На височина около 600-800 метра живее по-голямата част от населението на страната. Прина за това е по-хладното време на тази надморска височина и по-приятните температури през годината.

В страната можете да очаквате температура през юли около 24 градуса и през януари около 28-30. Това ясно показва, че в страната има някаква сезонност, която се изразява в по-топло време през летния сезон и по-обилни валежи, докато зимата се счита за доста по-приятна, носеща доста по-ниски температури, но и дота по-ясно и слънчев време с по-малко валежи.

В планинските райони зимата запазва своя сух характер, но саваната е не само суха. През зимния сезон на по-голяма височина падат и доста по-обилни валежи. Това прави страната малко по-специфична сафари дестинация, тъй като туристите нормално предпочитат да отидат на сафари при по високи температури, което тук е по-различно.

Това кара много местни жители да не търсят препитание в туризма, а да се преориентират към селското стопанство. По-хладния климат позволява тук да се отглежда просо, картофи и пшеница, което иначе е доста по-характерно за умерените ширини. Хладната зима обаче, особено съчетана с плодородни почви, допринася много за това  да се отглеждат иначе по-нетрадиционни за Африка култури.

Поради по хладния характер на климата, може и малцина да отиват на почивка в Суазиленд, но ако се отправите на там ще знаете, че поне има сезон, в който да избегнете жегата и високите температури и в който да се насладите на прохлада, която е характерна за Средиземноморието през зимните месеци..


Гласувайте за тази държава:

4.5 153