0700 167 87

Почивки и екскурзии в Света Елена (остров) на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Остров Света Елена е място с нарастваща популярност, което определено има какво да предложи на туристите. Островът се намира в Атлантическия океан и е разположен на повече от 2000 километра източно от бразилският метрополис Рио де Жанейро.

Островът остава сравнително изолиран, намирайки се в едно от най-непознатите и отдалечени кътчета на Атлантическия океан. Поглеждайки на картата ще ви се стори че това място се намира насред нищото, но дали всъщност наистина е така?

Почивки в Света Елена - да надвием стреса…

Остров Света Елена е тихо и уединено кътче, което може да се похвали с изключително чиста и незамърсена околна среда. Островът е много успокояващ от гледна точка на това, че тук няма големи градове, няма източници на замърсяване, няма големи и шумни курорти, нито пък големи и претоварени междуградски пътища, което е толкова типично за повечето места на континента.

Дива природа и провинциална идилия…

Остров Света Елена е място, което предлага изключително чиста и запазена природа. Островът не е покрит с гъсти гори, като пейзажът по-скоро е лишен от гори и множество дървета.

Преобладава тревистата растителност, която запазва своята свежест през цялата година. Дърветата са малобройни, като на пръв поглед пейзажът може да ви се стори по-скоро типичен за умерените ширини.

Друга характерна особеност на остров Света Елена е това, че релефът е доста живописен. Тази комбинация между чиста околна среда и красиви гледки прави остров Света Елена изключително привлекателно място за велосипеден туризъм, който през последните години доби голяма популярност като цяло.

Плажовете на Света Елена…

Островите Света Елена са от вулканичен произход и като всеки подобен остров, това място се отличава с по-тъмен, дори понякога съвсем черен цвят на пясъка и малки овални камъчета, което е нещо характерно за вулканичните острови и на други места по света.

Във водите около островите често водата се разпенва и се появяват вълни. За разлика от други места по света, на островите Света Елена няма коралови рифове, които да не са пропускат по-големите океански вълни до бега.

Макар че остров Света Елена не е най-популярното място за почивка, което да посетите през следващата си ваканция, островът действително си заслужава вашето внимание.

Почивка до Света Елена заради времето…

Много хора посещават островите Света Елена заради времето тук Но какво представлява всъщност то? Тъй като се намира в района на тропиците, островите Света Елена предлагат много приятен климат през цялата година. Тук температурите са постоянно около приятните 26 - 27 градуса по Целзий, а валежите са по-скоро оскъдни.

Заради особеностите на местния климат, островите стават все по-популярно място за почивка. Хората обичат тази изключителна предвидимост на местния климат, че той на практика никога няма истински да ги изненада с нещо, особено по неприятен начин.

Тъй като в района преминават по-хладни океански течения, чиято температура е сравнително ниска за тези географски ширни, островите са наистина удивителни и на практика ще можете да вземете повече от почивката си там, отколкото въобще сте си мислили до момента.

Островите Света Елена са едно уникално място, на което слънцето рядко се подава и все пак въздухът е топъл. Именно по този начин повечето туристи откриват поредната изненада за островите, опознавайки колко меки и приятни климатичните условията са.

Ако желаете да прекарате ваканцията си на място, което все пак да предлага разумни температури през зимните месеци, тогава знайте, че тази локация се радва на отлични климатични услови през всеки сезон от годната.

Изключително приятните температури през всеки месец и условия, позволяващи да се живее съвсем нормална при тези климатични условия, съвсем естествено няма да ви изненадат с нещо, което да не сте очаквали.

Тук в резултат от географската ширина, климатичния пояс и хладните океански течения, местният климат е повече от предвидим и наистина изключително приятен.


Гласувайте за тази държава:

4.5 117