0700 167 87

Почивки и екскурзии в Танзания на супер цени 2020

1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Сафари в ТАНЗАНИЯ и почивка на остров ЗАНЗИБАР в топ туристически сезон - докосване до дивата природа и красивите бели плажове на Индийския океан! Ранни записвания
Сафари в ТАНЗАНИЯ и почивка на остров ЗАНЗИБАР в топ туристически сезон - докосване до дивата природа и красивите бели плажове на Индийския океан!7 нощувкиСофия – Истанбул – Килиманджаро – езерото Маняра – Нгоронгоро кратер – Национален парк Серенгети - остров Занзибар – Истанбул – СофияЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от6295.00лв.
Дата на тръгване
19.07.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Танзания е една от най-перспективните туристически дестинации не само в Африка, но и в света като цяло. Милиони хора с авантюристичен дух, които проявяват интерес към Африка, лесно осъзнават, че именно Танзания е мястото, което би им предоставило всичко, от което се нуждаят.

На практика, Танзания лесно може да се опише като най-добрата за сафари страна в света, защото освен огромното си природно богатство и освен богатата фауна, тя е и изключително богата в културно отношение.

Очарованието на дивата природа

Най-прекрасното в Танзания е дивата природа на страната. Тя е толкова красива, толкова пищна, така разнообразна и чиста, че едва ли някой може да устои и да не се влюби в тези пейзажи.

Безкрайни равнини сменят цвета си от ярко и наситено зелено до златисто, в зависимост от сезона. Валежите носят пищна зеленина, която обаче бързо изсъхва през сухия сезон, превръщайки се в напълно неузнаваем пейзаж.

Именно саваната определя пейзажа на Танзания. Тя е дом на едрите африкански бозайници, като слонове, носорози, хипопотами, лъвове, зебри, хиени, антилопи, леопарди, гепарди и много други.

Тук можете да намерите редица резервати и национални паркове, на територията на които живеят някои от най-редките и застрашени видове в Африка. Те са невероятна възможност да се докоснете до дивата природа.

Тук насред живописните пейзажи на Африка се намира Нгоронгоро, който е разположен в огромния изгаснал вулканичен кратер. Мястото предлага богата на живот пищна савана.

Занзибар

Танзания може и да е доминирана от савана, но всъщност страната предлага много повече от това. Така например, остров Занзибар, който е владение на Танзания, е считан за една от най-привлекателните туристически дестинации в Африка. Мястото е наистина уникално.

То съчетава океански тропичен климат, който е идеален за почивка край брега на морето, с бели плажове, фин пясък и разкошни коралови рифове. На практика, Занзибар е идеалната туристическа дестинация и със сигурност няма да ви разочарова.

Времето

Танзания не би била това което е ако не беше нейния топъл и слънчев климат. Тропичният характер и сезонността на валежите си противоречат. От една страна температурите са постоянно високи и идеални за лятна ваканция, но от друга страна, дъждовният сезон, който трае от ноември до май прави времето малко по-особено.


Гласувайте за тази държава:

4.5 192