0700 167 87

Почивки и екскурзии в Търкс и Кайкос на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


От географска гледна точка, островите Търкс и Кайкос са дял от Бахамския архипелаг и се намират в най-южната му част. Те се простират на голяма площ, като лежат на по-малко от 1000 километра от слънчева Флорида.

Уникалните природни дадености и малката географска дистанция от бреговете на континенталните Съединени щати разкриват пред островната страна огромен туристически потенциал, който лесно може да се развие и да превърне архипелага в една от най-желаните дестинации за американските туристи.

Времето в Търкс и Кайкос…

Тъй като островите на малката карибска страна Търкс и Кайкос са разположени в крайните южни части на Бахамите те се радват на по-топло време през зимните месеци.

В сравнение с най-северните части на Бахамите, където дневната температура през януари е около 24 - 26 градуса, то на юг температурите през януари са между 27 и 30 градуса.

През лятото отново има известни разлики, като температурите на Търкс и Кайкис са доста високи, но с тази разлика, че тук летни няма твърде обилни и неприятни валежи.

Недостатък на местния климат е доста високият риск за урагани, които обикновено се развихрят в периода април - ноември. Разбира се, най-вероятно няма да се натъкнете на ураган, но е добре да сте подготвени.

Плажовете...

Островите Търкс и Кайкос са от варовиков произход и по тази причина плажовете им са доста светли, почти напълно бели, бивайки определяни като едни от най-красивите на света. Те се простират по протежение на десетки километри, предлагайки едни от най-добрите възможности за морски туризъм в света. Морската водата е много топла, изключително чиста и прозрачна и при това можете да намерите наистина много спокойствие. Видимостта под водата е между 50 и 80 метра.

Морето...

Плитките води около островите са дом на стотици видове морски създания, някои от които се срещат единствено тук. Това което привлича много видове животни тук е безопасността на плитките в района.

Спокойствие…

Ако търсите спокойствие, то със сигурност ще го намерите тук. Островите не са твърде нашумяла и популярна туристическа дестинация и по-скоро привличат хора, търсещи спокойствие и истинска тишина.

Кога да посетим островите?

Най-доброто време за туризъм на Търкс и Кайкос е периода от декември до март, защото по този начин няма да се съобразяват с лошото време, което ураганите носят.


Гласувайте за тази държава:

4.5 105