0700 167 87

Почивки и екскурзии в Банкок на супер цени 2020

4 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ТАЙЛАНД - Бангкок и остров Пукет 2020
ТАЙЛАНД - Бангкок и остров Пукет 20207 нощувкиЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от3041.00лв.
Дата на тръгване
18.11.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
Тайланд - Банкок и о-в Пукет - ноември 2020 Ранни записвания
Тайланд - Банкок и о-в Пукет - ноември 20208 нощувкиЦената е за 8 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от2799.00лв.
Дата на тръгване
15.11.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Екскурзия до Банкок звучи твърде обикновено, когато говорим за това омагьосващо място. За всички приключенци, за всички, които обичат неповторимата природа и за онези, които търсят себе си по света. Банкок е едно от местата, които ще ви приветстват с не едно или две изкушения.

Колко дни според вас бихте могли да прекарате тук? Отговорът винаги ще ви изненадва, тъй като градът посреща искрено и дава всичко от себе си, за да се почувствате омаяни сред вълшебството на източния свят.

Бижуто на Тайланд е успяло да впечатли пътешественици не само от нашето време. Магията на Изтока опиянява и ви кара да желаете да се върнете тук отново и отново.

Това е столицата и най-големият град в Тайланд. Разположен е в региона, където река Чао Прая се влива в Тайландския залив. Населението на града е 9 100 00 души, а на урбанизираната зона около него – приблизително 12 000 000. Но не се стряскайте от тези цифри. Именно тези данни на тайландската провинция я правят забележително място за всеки, който се е решил да я посети.

Банкок възниква на мястото на някогашно селище, което в края на 18-и век става столица на Сиам. В продължение на следващите два века той се превръща в основния политически и стопански център на региона и цял Тайланд.

Столичният окръг и пет от съседните му провинции образуват т.нар. агломерация Голям Банкок.

Банкок и неговото лице

Неоспорим факт е, че за да усетите истинската енергия и мистика на града е задължително да го посетите. Легендарното място е било като магнит не само за модерния свят, но и за всички пътешественици стотици години назад във времето. А това разбира се, не е никак случайно.

Тук можете да се наситите на различни културни преживявания, свързани с традиционната храна, разбирането за живота и религията. Но преди всичко Банкок предлага своите атракции под формата на автентично културно наследство и енергия, която не може да се сравни с нищо друго в света.

Плаващите пазари

Едва ли има някой, който не е попадал на сцена от филм, в който някъде не се е появявал кадър, заснет не това неповторимо място. Нестандартният пазар всъщност наистина представлява сбор от сергии, плаващи във водата. В речните води на града се носят богато украсени лодки в различни форми и дизайн, характерен за местните обичаи. Цветя, плодове, дрехи, сувенири и много, много още неща можете да си купите от това място. Но преди всичко важното тук е усещането.

Независимо че понякога стават пренаселени Плаващите пазари са особено впечатляващо място, където ще преживеете нещо несравнимо досега.

Храмът на зората

С характерните за Югоизточна Азия черти Уат Арун се намира на западния бряг на река Чао Прая. До там можете да стигнете с лодка, но и пеш, което прави изживяването още по-вълнуващо. Кулата на храма е висока 140 метра, стъпалата са стръмни, но колкото и изморително да ви се стори изкачването то със сигурност ще бъде добре възнаградено. Как ли? С невероятната гледка, която ще ви накара да затаите дъх.

Уат Арун е декориран богато с много статуи и цветни порцеланови орнаменти, като е станал прочут именно заради прекрасния начин, по който изгряващото слънце се отразява в него.

Националният музей

Независимо дали сте изморени или не от дългите разходки, тук ще се натъкнете на уникални изложби на тайландското изкуство и история. Музеят е дом на над хиляда артефакта и датира от управлението на крал Рама 5-и през 1874г. Тук можете да се насладите на красотата на предмети от времето на крал Рама 4-и, както и обширно представяне на тайландската история още от далечните периоди на неолита.

Големият дворец

Неслучайно е наречен голям. Той представлява храмов комплекс и за да се влезе вътре не трябва да бъдете с къси панталони или пола над коляното, както и с прилепнали по тялото дрехи. В случай, че не сте подготвени за тези задължителни условия можете да се „оборудвате“ със специален шал, който ще ви бъде предложен в близост до храма, за да увиете тялото си.

Тук е и храмът на изумрудения Буда – Уат Пра Кеу. Разбира се има негова статуя, която е поставена на висок пиедестал, която е изработена изцяло от изумруд. Важно и наистина интересно е да се отбележи, че стъпалата ви не трябва да бъдат насочени към него, тъй като това се счита за неуважение.

Храмът на златния Буда

Още една впечатляваща локация, което ще ви накара да се преклоните пред цялата история и мистика събрана на това място. Уат Траимит помещава най-голямата златна статуя в света – тази на Буда. Теглото ѝ е 5.5 тона и е изработена през далечния 13-и век. Интересно е да се отбележи, че някога е била обвита в цимент, за да отклонява вражеските войски и за да не бъде открадната поради високата си стойност. Условието за дрехите при влизане в храма важи и тук.

Ако си падате по по-съвременните архитектурни достижения със сигурност ще се впечатлите от най-високата сграда в Тайланд – кулата Байоки. Тя се извисява на 328 метра над земята, като тук се намира и луксозният „Байоки Скай Хотел“. Въртящата площадка на последния етаж на небостъргача разкрива впечатляваща гледка към целия град – нещо което си заслужава изминатите дотук километри.

Това и още много, много ще откриете в този град. Той ви приветства и едва ли има причина на света, която да бъде основателна, за да не се доверите на полъха на Изтока, който витае навсякъде. От културните артефакти, религиозни мистични напеви, през традиционните и пазени векове храни и специалитети, до хората и тяхното гостоприемство Банкок ви очаква.


Гласувайте за този град/курорт:

4.6 149