0700 167 87

Почивки и екскурзии в Токелау на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


На хиляди километри източно от най-близката континентална суша, тази на червения континент Австралия, е намира една миниатюрна островна страна, която има население от само 1500 жители. Това прави Токелау една от най-слабо населените страни в света, макар и по площ да има доста по-малки страни.

Токелау е конституционна монархия, което не е рядкост сред бившите колонии на Великобритания. Както може би вече се досещате, държавният глава на малката и красива тихоокеанска страна е кралица Елизабер 2-ра - кралицата на Обединеното кралство.

Токелау е твърде малка страна за да говорим за собствена валута, така че местното население ползва новозеландския долар като такава. С толкова малко жители тук трудно можем да говорим за каквато и да е икономическа активност, като разбира се изключение правят туризма и селското стопанство.

Почивки в Токелау

Ако искате да почивате на място, което да е отдалечено от всичко и на което да се уедините сред красотата на дивата природа, наслаждавайки се на прелестите, които може да предложи един истински тропически рай, тогава Токелау е мястото за вас за следващата ви лятна ваканция.

Говорейки за лято, то тук никога не свършва, така че няма да имате каквито и да било проблеми с избирането на подходящ момент от годината за почивка. За разлика от Българи, където лятото трае два - три месеца, в Токелау то продължава 12 месеца в годината.

Температурите са около 27 градуса през най-студените месеци и достигат до около 29 - 30 през най-топлите месеци от годината. Единствената разлика е, че през лятото пада малко повече дъжд, но все пак това не е причина за безпокойство, защото валежите обикновено са изключително краткотрайни.

Тук понякога се случват тропически бури, които в района се наричат циклони. Те идват с ураганни ветрове и обилни валежи, но няма гаранция, че това ще се случи, защото, за разлика от Карибите, тук температурата на океана е с около 2-3 градуса по-ниска, което отприщва по-малко мощ за тропическите бури.

Разбира се, какво би била една почивка в Токелау ако не бяха прелестните местни плажове, покрити с най-прекрасен и нежен коралов пясък. Те определено се подреждат сред най-красивите в света, а водите, които мият брега са постоянно топли, около 24 - 28 градуса и имат великолепен тюркоазен цвят, което прави Токеалау не само мечтан място за почивка, но и прекрасно място за правене на снимки, защото пейзажите тук са просто разкошни.

Както е на много други места в Тихия океан, тук горите от кокосови палми се спускат до самия бряг, където хвърлят приятна сянка. Тук е чудесно място за почивка за онези, които търсят диви и недокоснати плажове, на които да прекарат ваканцията си.

Тук и без това малобройното население е концентрирано на малка част от островите, а останалите са пусти, празни и безлюдни, като това определено е най-доброто място за онези, които са се захванали да пишат книга за корабокрушения и за оцеляване на безлюдни острови.

По-голямата част от островите на Токелау са атоли, което означава, че всъщност те са остатъци от някога съществували по-големи острови в района, които с течение на милиони години са потъвали постепенно докато накрая не са се скрили напълно под морската повърхност.


Гласувайте за тази държава:

4.6 194