Великден 2022 на остров Корфу с Великденски обяд – автобусна програма от Варна и София

Великден 2022 на остров Корфу с Великденски обяд – автобусна програма от Варна и София

ЦЕНА ОТ 345 лв.

Великден на остров Корфу с Великденски обяд с включени напитки, печено агънце и програма 

ПЪРВИ ДЕН 21.04.22 Варна – София – Солун – Игуменица
Отпътуване от Варна около 15.30 ч. от ул. Антим 1.
От Шумен около 16:30 ч. паркинга магазин БИЛА до ОМВ.
От Търговище ОМВ на кръгово пътя за Търново около 17:10 ч.
От Велико Търново в 18.30 ч. – Автогара Юг.
От Севлиево около 19:30 ч. от Бензиностания ЕКО до Идеал Стандарт.
От София около 20.00 ч. от площад “Александър Невски“ по маршрут София – Кулата – Солун – Козани – Гравена – Иоанина – Игуменица.

ВТОРИ ДЕН остров Корфу
Сутринта пристигане във Игуменица и отпътуване за остров Корфу /пътува се с ферибот 1 ч./, пристигане в хотела. Освежаване. По възможност настаняване /хотелите в Гърция и Европа настаняват в 14:00 ч. освен, ако нямат възможност за по ранно настаняване/. Свободно време.
Около 14:00 ч. *По-желание – Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Корфу /срещу доплащане/ –  Двореца Ахилион /XIX в./ – място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси. Продължаване за град Корфу /Керкира/. Обиколката на града започва от най-големия площад Еспланада – сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, коипие на Парижката улица Риволи, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон, закрилник на острова. Свободно време за разходка из най-стария квартал Кампиело. Свободно време в града. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН остров Корфу
Закуска. Отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници. Сутринта започва с тържественото шествие и изнасянето на мощите на Свети Спиридон – закрилника на острова, който е бил канонизиран през 1550 год., спасявайки острова от глад. В 11.00 ч. църковните камбани бият и целият остров засиява от звуците.Стотици керамични съдове /често пълни с вода, за да бъдат по–шумни /, се хвърлят от прозорците на къщите. Местните жители приемат този обичай и го правят част от Великденските тържества, като влагат нова символика, а именно прогонване на злото и измиване на нечистото. По всяка уличка и площад танцуват и свирят Духови оркестри, от различните формации на Острова. Свободно време. Връщане в хотела около около 16:00 ч. Свободно време. Вечеря. Около 21.30 ч тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните великденски шествия и празничната литургия на площад Еспланада. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “Светлината“ – запалена свещ , от която всички взимат огън, за да запалят своите свещици. Невероятна е гледката и усещането, когато из тъмните улици се разлива тази река от светлини. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение. Мигновенно небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на старата крепост се заменят с искрящо бели, свалят се покривалата от уличните лампи, камбаните бият и това е апогея на празника, с който всички се поздравяват. Връщане в хотела след полунощ. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН Великден
Закуска. С пожелание във Великденската сутрин – Христос Воскресе или както Гърците се поздравяват „Xristos Aneste„ Ви предлагаме Eкскурзия до Палеокастрица и манастира на Света Богородица /срещу допълнително заплащане/, един от най-известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите – пирати и техните кораби. Връщане в хотела около 14:30 ч. Тържествен Великденски обяд с традиционно печено агне, музика и Гръцка фолклорна програма. Нощувка

ПЕТИ ДЕН остров Корфу – България
Закуска. Отпътуване за България сутринта. Пристигане в София вечерта. Във Варна рано сутринта на следващият ден (26.04.2022).

ДАТИ И ЦЕНИ
Ранни записвания до 15.03.22 г.!

Дата Възрастен в двойна стая Трети възрастен Дете 0 – 6,99 г. с 2-ма възр. Дете 7 – 11,99 г. с 2-ма възр.
21.04  – 25.04.22 г.
Варна/Шумен/Търговище 360 лв 330 лв 195 лв 290 лв
Велико Търново/Севлиево 350 лв 320 лв 185 лв 280 лв
София 345 лв 315 лв 175 лв 275 лв

*Възможност за отпътуване от Добрич при мин. брой участници 12 човека – доплащане 13 лв. за две посоки
*Възможност за отпътуване от Добрич при по-малко от 12 човека – доплащане 18 лв. за две посоки

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
 • Гранични, фериботни и  магистрални такси;
 • 3 нощувки със закуска и 2 вечери в хотел Olympion Village 3+* http://www.olympionvillage.gr/
 • Великденски празничен обяд с традиционни ястия, печено агънце, включени алкохолни напитки по време на обяда и вода /кана вино за двама, узо или бира/, музика и Традиционна Гръцка програма;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Посещение на празничното шествие и традиционното чупене на глинени делви в събота сутрин;
  посещение на гр. Керкира в събота вечер за Празничната литургия и заря, Великденския празник;
 • Медицинска  застраховка за лица до 65 год.;
 • Екскурзоводско обслужване по време на пътуването и престоя;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Обзорна Екскурзия на Корфу с включена входна такса за двореца Ахилио – 16 евро /около 32 лв/;
 • Eкскурзия до Палеокастрица  – 10 евро;
 • Такса престой в Гърция за хотел 3* – 1.5 евро на ден на стая /заплаща се задължително на екскурзовода преди пристигане в хотела/;
 • Доплащане за единично настаняване – 100 лв за целия период;
 • Медицинска застраховка за лица от 65 год. до 75 год. – доплащане 6 лв; доплащане за лица от 75 год. до 85 год. – 10 лв; лица над 85 год. не се застраховат.

Забележка: 

– Часовете на отпътуване от съответните градове са ориентировъчни и зависят от промените в разписанията на фериботите

– Резервации направени по цени за Ранни записвания могат да бъдат анулирани без неустойка в рамките на 7 работни дни след подписване на договор. При анулация след изтичане на упоменатия срок се удържа капарото като неустойка.

–  Резервация по Ранни записвания се Потвърждава и счита за валидна при внесено капаро до 3 работни дни след като е подадена към Туроператора.След изтичане на този срок неплатени резервации се анулират автоматично.

– Круизните екскурзии се потвърждават на място на острова с оглед на метереологичните условия и възможността за провеждането им.

– Описанието по дни на допълнителните мероприятия е предварително и може да търпи промени в хода на екскурзията според свободните места и работно време на обектите, без да отпадат обекти.

– Желаещите да посетят корабче Калипсо Стар без да се включват в панорамната обиколка на острова  трябва сами да се придвижат до корабчето в упоменат от екскурзовода час.

– Настаняването в хотела се осъществява около 14:00ч.

– Настаняването в автобуса става според датата на сключване на договор и внесено капаро.

Mинимален брой участници: 35

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

Начин на плащане: депозит от 30 % от пакетната цена; доплащане 15 дни преди датата на отпътуване.