ИСТАНБУЛ – ФЕЕРИЯ ОТ ЛАЛЕТА СЪС САМОЛЕТ

ИСТАНБУЛ – ФЕЕРИЯ ОТ ЛАЛЕТА СЪС САМОЛЕТ

ЦЕНА ОТ 580 лв

Програма
4 дни/ 3 нощувки

Всеки април в Истанбул се провежда Международният фестивал на ЛАЛЕТО. Смятаният за най-стар в света фестивал превръща града във ФЕЕРИЯ от най-различни по вид, форма и цвят лалета.
През 2019г. бяха засадени близо 30 млн. лалета!!!
Най-големите паркове на града са потънали в разкоша на лалетата и са място за концерти, изложби и други атракции. Това време е най-подходящо за тези от Вас, които вече познават основните забележителности в Истанбул и желаят да се докоснат до нещо различно. Ние Ви даваме ИСТАНБУЛ – ФЕЕРИЯ ОТ ЛАЛЕТА!

СУПЕР ПРОМОЦИЯ – 5 ЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ В САМИЯ ЦЕНТЪР НА ИСТАНБУЛ

Възрастен в
двойна/ тройна стая
Единична стая Дете 0-5,99г. с 2-ма възр. Дете 6-12 г. с 2-ма възр. Дете 2-12 г. с 1 възр.
ПРОМОЦИЯ!
Хотел Crowne Plaza Istanbul – Old City – 5 звезди
www.ihg.com/crowneplaza/
580  лв 680 лв 235 лв 345 лв 445 лв

В цената са включени:

 • Самолетен билет Варна – Истанбул – Варна с включени летишни такси;
 • Ръчен багаж до 8 кг. и 1 бр. чекиран багаж до 30 кг.;

Допълнителни услуги, включени в цената:

 • 3 нощувки със закуски в хотел Crowne Plaza Old City в старата част на Истанбул;
 • Ползване нa СПА център Healthtia вътрешен отопляем басейн, сауна, турска баня и Интернет;
 • Транспорт с климатизиран автобус по целия маршрут от турска транспортна фирма;
 • Посещение на МОЛ Forum Istanbul и аквариум “Sea Life” (входния билет за аквариума се заплаща отделно);
 • Автобусна панорамна обиколка на новата Европейска част на Истанбул;
 • Автобусна панорамна обиколка на старата Европейска част на Истанбул;
 • Пешеходна екскурзия: „Месе: Главната улица на Константинопол“;
 • Пешеходна обиколка на aнтичния център на Истанбул;
 • Посещение на българската църква „Св. Стефан“;
 • Посещение на парка Емирган (EMIRGAN);
 • Посещение на парка Гюлхане (Gulhane);
 • Карта на Истанбул;
 • Посещение на византийската катедрала „Света София“ с екскурзоводска беседа;
 • Издаване на персонален HES код за достъп до музеи, молове и др.;
 • Регистрация на QR-код за влизане в Турция през летище Истанбул;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5 000 евро (включва болнично лечение в случай на заболяване от Covid-19) за лица до 65г.;
 • Турски лицензиран екскурзовод с беседи на български език на всички екскурзии;
 • Представител на туроператора на български език;

В цената не са включени:

 • PCR тест при отпътуване от България, ако се изисква такъв за влизане в Турция, туроператорът предоставя ваучер с 20% намаление за лаборатория Рамус.
 • PCR тест при връщане в България – туроператорът ще организира в Истанбул вземането на такъв (за желаещите), с който да се влезе в България. Цена: 15 евро. За останалите се процедира, според изискванията на българските власти, като туроператорът предоставя ваучер с 20% намаление за лаборатория Рамус;
 • Посещение на султанския дворец „ТОПКАПЪ“: Цена: 25 евро (при мин. 10 човека), за дете 6-12 г. – 15 евро, дете до 6г. – 10 евро;
 • Екскурзия „Стените на Костантинопол и наследството на Сюлейман Великолепни“: Цена: 15 евро (при мин. 10 човека), за дете 6-12 г. – 5 евро, дете до 6г. – безплатно;
 • „История между два континента“: Цена: 30 евро, за дете 6-12г – 15 евро, дете до 6г.- безплатно;
 • Султанския дворец „Долмабахче”: Цена: 30 евро (при мин. 10 човека), за дете 6-12 г. -15 евро, дете до 6г. -10 евро;
 • „Круиз по Босфора”: Цена: 20 евро (при мин. 10 човека), за дете 6-12 г. – 10 евро, дете до 6г. – безплатно;
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“;
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 65 год. до 70 год. – доплащане 2.00 лв.; от 71 год. до 75 год. – доплащане 4.00 лв., от 76 год. до 80 год. – доплащане 8.00 лв. Лица над 80 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят копие от полицата.ПРОГРАМА

16 април, петък: България – Истанбул + Парк Емирган + Българската църква „Св. Стефан“
08:00ч. Явяване на летище Варна и самостоятелно чекиране.
10:00 ч. Полет на турските авиолинии за Истанбул. 11:05 Кацане в Истанбул.
Посрещане от представител на фирмата-партньор в Истанбул
Свободно време или възможност за допълнителни екскурзии:
Автобусна опознавателна обиколка на новата Европейската част и финансовото сърце на Истанбул – кварталите Левент, Маслак, Саръйер.
Цена: включена в цената
12:30-15:30 Посещение на парка Емирган (EMIRGAN) – най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и… лалета. В този парк са засети специално за фестивала голямо разнообразие от лалета от над 100 вида! В парка са устроени сцена за жива музика, сувенирни магазинчета, пазар за цветя. Паркът е любимо място за пикник на истанбулци, към които можете да се присъедините и Вие!
Цена: включена в цената
16:00 Българската църква „Св. Стефан“.
Една от светините за всички българи – желязната църква отново грее в пълния си блясък на брега на Златния рог! Обявена за най-красивия немюсюлмански религиозен храм в цяла Турция, църквата ще ни посрещне така, както преди 120г. екзарх Йосиф I благославя и посреща първите поклонници.
Цена: включена в цената
Автобусна опознавателна обиколка на старата част на Истанбул – големите крепостни стени, залива Златния рог, кулата Галата, джамията на Сюлейман Великолепни.
Около 17:30 – Настаняване в хотела.
Свободно време за ползване на СПА центъра на хотела.
Възможност за разходка по търговската улица. Магазините работят до 20.00ч.
Възможност за вечеря в ресторанта на хотела: 15 евро без включени напитки.

17 април, събота: „Месе: Главната улица на Константинопол“ + площад Султанахмет + парк Гюлхане + „Света София“ + Дворец „Топкапъ“ + Екскурзия „Стените на Костантинопол и наследството на Сюлейман Великолепни“
Закуска в хотела.
Свободно време или възможност за допълнителни екскурзии:
08:30 Пешеходна екскурзия: „Месе: Главната улица на Константинопол“
Главната улица на античен Константинопол носела името Месе (среден път). Тя се простирала от Златната порта на града и била главната улица на процесиите и триумфите. Месе била широка 25 метра и облицована с колонада портици, в които се помещавали магазини.
Днес тази улица продължава да е основната пътна и търговска артерия в Истанбул. Минаване покрай Форума на Теодосий, стария султански дворец (днес Ректората на Истанбулския университет), Капалъ чаршъ (отвън), Форума на Константин Велики и колоната Чемберлиташ. Началото на Имперския път се отбелязвал от арката Милион в началото на Хиподрума. Тя служела като византийският маркер с нулеви мили, изходното място за измерване на разстоянията за всички пътища, водещи до градовете на Византийска империя.
Цена: включена в цената.
Пешеходна обиколка на aнтичния център на Истанбул с екскурзоводска беседа на български език – Хиподрума и най-старите паметници в Истанбул – Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, Фонтанът на Вилхем, Синята джамия „Султан Ахмет” (отвън).
        Цена: включена в цената.
Посещение на църквата „СВЕТА СОФИЯ”.
Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още Църквата на мъдростта, Осмото чудо на света, Златната църква на Византия, тя е най-големият християнски храм в продължение на хиляда години. С превземането на Константинопол от османците, катедралата е превърната последователно в джамия, музей, а днес отново в джамия.
Цена: включена в цената.
Посещение на парка Гюлхане.
Паркът, разположен в подножието на султанския дворец Топкапъ, посреща гостите си с хиляди лалета от над 80 вида.
Цена: включена в цената.
Възможности за:
Посещение на султанския дворец „ТОПКАПЪ“
След като превзема града през 1453г., султан Мехмет Завоевателят го превръща в свой престолен град. На площ от 400 хиляди квадратни метра в района зад „Света София“, наречен днес Сарайбурну, той строи един дворец, който е завършен през 1478г. В продължение на 400 години дворецът Топкапъ е резиденция на най-великите турските султани и център на науката, културата и изкуството.
Цена: 25 евро на човек – входна такса, слушалки, екскурзоводска беседа.
14:00-18:00 Екскурзия „Стените на Костантинопол и наследството на Сюлейман Великолепни“ – парк Булбос, Златната порта Йедикуле, портата на Хариус, джамията на Михримах и джамията на Сюлейман Великолепни.
Панорамна автобусна обиколка край стените на Античния град с впечатляващи истории за неговото величие, за многобройните обсади, победи, възход и упадък.
Посещение на парка Bulbos, където можете да се насладите на цъфналите лалета и Златната порта на Константинопол, известна днес като Йедикуле (отвън).
Продължаване покрай великите стени на античния град. Спиране и влизане пеша през втората по значимост порта в стените на Константинопол- Портата на Хариус (Едирнекапъ). През нея на 31 май 1453г. султан Мехмет II влиза триумфално в града след превземането му. В близост се намира джамията на Михримах Султан, единствената дъщеря на султан Сюлейман Великолепни.
Времето на най-великия султан на Османската империя се определя като Златния век на държавата. Израз на мощта и богатството на империята по това време е несъмнено джамията на султан Сюлейман Великолепни – най-емблематичното произведение на архитект Синан в Истанбул. Тук се намират гробниците на султана, неговата любима жена Роксолана и на самия архитект.
Цена: 15 евро на човек – транспорт по маршрута, посещения на парка Булбос, джамията Михримах, Сюлеймановата джамия, лицензиран екскурзовод.
Връщане в хотела.
Свободно време за ползване на СПА центъра на хотела.
Възможност за вечеря в ресторанта на хотела: 15 евро без включени напитки. Нощувка.

Трети ден: „История между два континента” + Дворец „Долмабахче”
Закуска в хотела.
Свободно време или възможност за допълнителни екскурзии:
08:30-14:00 „История между два континента”
Екскурзия до Азиатския бряг, панорамния хълм Чамлъджа с джамията Чамлъджа, летния султански дворец Бейлярбей, двата бряга на Босфора и крепостта „Румели Хисар“.
Екскурзията започва с преминаване по междуконтиненталния мост над Босфора в посока Азиатския бряг. Добре дошли на континента АЗИЯ!
Отпътуване за най-високия хълм в Истанбул – Чамлъджа. Следва посещение на джамията Чамлъджа, която е най-голямата в Турция. Огромният религиозен храм, построен в
османско-селджукски стил, има капацитет 63 000 души. Джамията е с 6 минарета и може да се види от почти всяко място в Истанбул.
Следва посещение на летния султански дворец „Бейлярбей”. Изграден в същия стил като Долмабахче, той прилича на европейските дворци за почивка от 18в., използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица.
Продължаване през историческите азиатски квартали на Босфора – Бейлярбей, Ченгелкьой, Кандили към най-тясната част на Босфора и квартала Анадолухисар.
Тук Босфорът е широк едва 650м. Континентите Европа и Азия се доближават най-близо един друг, като че ли неустоимо привлечени един към друг. Една целувка, която е толкова близо и в същото време толкова далече…
Връщане в Европа по втория построен над Босфора мост „Мехмет Завоевателя“.
Посещение на най-голямата запазена крепост в Истанбул – „Румели Хисар“ (Европейската крепост). През 1452 г. по заповед на Султан Мехмед II е издигнато укрепление в най-тясната част на пролива. Четири месеца над 10 000 роби редят камък по камък, за да се отреже достъпа за помощ към византийски Константинопол… и скоро градът е превзет. От стражевите кули се откриват спиращи дъха гледки към Босфора.
Екскурзията завършва с преминаване през Европейските исторически квартали Бебек, Арнавуткьой, Ортакьой, Бешикташ, Кабаташ, Топхане.
Цена: 30 евро на човек – транспорт по целия маршрут, входни такси за летния дворец Бейлярбей и крепостта Румели Хисар, посещение на джамията Чамлъджа, лицензиран екскурзовод.
25 евро на човек – всички услуги, без влизане в двореца Бейлярбей
Връщане обратно към хотелите.
14:30-16:00 Посещение на султанския дворец „Долмабахче”
Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.
Цена: 30 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа.
Връщане в хотела.
Свободно време за ползване на СПА центъра на хотела.
Възможност за вечеря в ресторанта на хотела: 15 евро без включени напитки.
Нощувка.

19 април, понеделник: Круиз по Босфора + Египетски пазар + МОЛ „Форум Истанбул“ – летище Истанбул – Варна
07.00-08.15 Закуска в хотела.
Свободно време или възможност за допълнителни екскурзии:
09:00-11:00 „Круиз по Босфора” прекрасна морска разходка по един от най-живописните проливи в света и приближаване до най-романтичния символ на Истанбул – Кулата на девицата.
Навлизане в Босфора, плаване покрай исторически квартали, Долмабахче, Бешикташ, Ортакьой, минаване под първия междуконтинентален мост, Арнавуткьой, Бебек.
Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богата палитра от етноси и религии, живеещи в мир и задруга…
„Епилог” на морската разходка е приближаване до Кулата на девицата (Къз кулеси), един от най-романтичните и загaдъчни обекти на Истанбул. Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя, султан Махмут II придава днешния й облик. Тук върху мраморната плоча се намира неговият герб от 1832г. В широката част на сградата има историческо водохранилище. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите.
Връщане на сушата.
Цена: 20 евро на човек – транспорт с автобус и кораб с микрофонна уредба, екскурзовод.
11:00-12:30 Посещение на Египетския пазар за покупка на ядки, сладки, кафе, чай, подправки.
За останалите:
09:00-12:15 Свободно време за посещение и разходка из района на Египетския пазар за покупка на сладки, ядки и др.
13:00-16:00 Посещение на мол „Форум Истанбул“. Възможност за посещение на аквариума Аквариум Sea Life (входният билет се заплаща допълнително)
16:00 Трансфер до летище Истанбул.
20:15 Директен полет на турски авиолинии до Варна. 21:15 Кацане във Варна

Допълнителна информация:

Необходими документи: Международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие.

Визови и санитарни изисквания:
Към настоящия момент маските са задължителни в Турция на всички места с изключение на дома и хотелската стая.
Задължително носене на предпазни маски не само на закрито, но и в открити пространства като паркове, улици, плажове, градини. Разпореждането е валидно също за офиси, градски транспорт, заводи и всякакви други места с изключение на жилищата и хотелските стаи.
Глобите са от около 900 турски лири на човек.

Изисквания за PCR тест

 • При влизане в Турция се изисква представяне на отрицателен резултат от PCR тест. Този резултат от теста трябва да бъде издаден не по-късно от 72 часа преди заминаването. Към момента заповедта на турските власти за изискване на тест е в сила до 14 април. Очаква се от 15 април това изискване ДА ОТПАДНЕ. В случай, че не отпадне, туроператорът ще издаде ваучер за тест с намаление от 20%. Тестът трябва да се направи на 14.04 за екскурзия с дата 16.04 и 21.04 за дата на екскурзията 23.04;
 • При влизане в България се изисква представяне на PCR тест, издаден не по-късно от 72 часа преди пристигането. Ако не се представи такъв, на лицето се налага 10-дневна карантина. Ако лицето представи в рамките на 24 часа отрицателен PCR-тест, направен в България, карантината отпада. Туроператорът ще съдейства на желаещите вземането на такъв в Истанбул, с който да се влезе в България. Цена: 15 евро. За останалите, туроператорът може да съдейства за взимане на тест в лаборатория Рамус с 20% намаление.

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 20 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 7 дни преди датата на тръгване.
Други: Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Условия и срокове за плащане:
250лв. аванс при подписване на договора.
Остатък до: 09.04.2021 (за дата 16-19.04)
16.04.2021 (за дата 23-26.04)

Стандартни условия за анулации:
до 3 дни от датата на подписване на договора – 0%;
след 3 дни – 100%;

КОВИД условия за анулации:
При заболяване на пътуващото лице от КОВИД, положителен резултат от PCR тест или при карантиниране на пътуващото лице, вследствие на контакт със пациент с КОВИД – удръжка 250лв. Остатъкът от платената сума се възстановява до 14 дни. В този случай е препоръчително сключването на застраховка „Отмяна на пътуване“.
При анулирана програма от туроператора или затворени граници с Турция се възстановява пълната стойност на заплатената сума в срок от 14 дни.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО препоръчва сключването на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 82, ал. 1, т.8 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване, прекъсване на пътуването и други. Тя може да се сключи до 10 дни преди датата на отпътуване. Застраховката се определя като процент от договора.
Застраховката „Отмяна от пътуване“ включва отмяна на пътуването поради COVID-19 и възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване:

 • Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
 • Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.
 • Защита в случай на неочаквано възпрепятстване на пътуването от служебен или семеен характер, това число внезапно съкращаване от работа.

Информация относно пълните условия и цени по тази застраховка – в офиса на фирмата.

Следните събития също остават изключени от обхвата на застраховките:

 • Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения за пътуване (степен 5 или 6). Турция не е в този списък.
 • Страх от предприемане на пътуване;
 • Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация.

Допълнителни процедури при влизане в Турция през летище Истанбул
Международните пътници, които влизат в Турция (без транзитни пътници и пътници на възраст под 6 години), трябва да попълнят формуляр за влизане в Турция в рамките на 72 часа преди заминаването им. Връзка за формуляра: https://register.health.gov.tr/. Туроператорът ще извърши тази регистрация за своите клиенти. След регистрация се получава QR-код, който се разпечатва и представя на авиокомпанията на чекин-гишето на летище Варна.

Права на Потребителите:
ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

Медицинската застраховка за пътуване в чужбина, включена в пакетната цена, е съгласно приложимата Нормативна уредба и Общи условия на Застрахователя в рамките на посочената в пакета застрахователна сума, която включва неотложни медицински разходи вследствие на акутно заболяване или злополука, разходи за медицинско транспортиране и репатриране, смърт причинена от злополука. Покритието смърт причинена от злополука не се прилага при лица под 14 години и над 65 години, за недееспособни лица, както и за лица със загубена работоспособност над 50%.
Повече информация относно допълнителни възможности за застраховане към включената в пакета застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – в офиса на фирмата.

Актуалната ситуация при пътуване в Република Турция през следващите седмици и ограниченията, свързани с COVID-19:

 • През делничните дни магазините и пазарите ще работят до 20.00ч, през уикендите ще бъдат затворени. В нашите програми е организирано свободно време за покупки;
 • По време на мюсюлманския месец на постите Рамазан, от 13.04 до 13.05, ресторантите и кафенетата ще предлагат само храна за вкъщи (някои от ресторантите в туристическия квартал „Лялели“ в близост до хотелите, които предлагаме, ще продължат да работят без ограничения).
 • Всички музеи и паркове ще работят;
 • Ресторантите на хотелите ще работят;
 • Предоставяме на всеки свой турист онлайн HES код, който е необходим за посещение на обществени места като молове, музеи, ресторанти, градски транспорт и т.н.
 • Вечерен час за туристите и за работещите в този сектор няма;

 

Туроператорът притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РКК-01-6032/21.01.2008 г. и е сключил застраховка Отговорност на
Туроператора по чл. 42 ЗТ. на 20.05.2020 – застрахователна полица № 13062010010509 в ЗК ”ЛЕВ ИНС” АД