ШОПИНГ В ОДРИН И ЛОЗЕНГРАД ОТ ВАРНА И БУРГАС

ШОПИНГ В ОДРИН И ЛОЗЕНГРАД ОТ ВАРНА И БУРГАС

ЦЕНА ОТ 30 лв

ПРОГРАМА

Около 03:00ч. /сутринта/- Отпътуване от Варна, ул. “Антим I“ до Археологическия музей.
Кратка почивка в Бургас, бензиностанция OMV (хотел Мираж). Продължаваме към ГКПП Малко Търново/Дерекьой.
Пристигане в Одрин – втората османска столица след Бурса и преди Константинопол /Истанбул/, градът на пехливаните (мазните борби) и плодовите сапуни.
Посещение на джамията „Селимие“ – едно от чудесата на османската архитектура, шедьовърът на известния османския архитект Синан построена през 16 в.

Свободно време за обяд, разглеждане на базара към джамията с възможност за шопинг , Безестена, голямата пешеходна търговска улица .
Посещение на българската църква „Св. Св. Константин и Елена“.
Посещение на склад за перелни и почистващи препарати с изключително ниски цени, подправки, баклава, кори за баница. След обяд Посещение на най-новия МОЛ в Одрин – Erasta.
Посещение на търговски център KIPA в Одрин с възможност за покупка на сирена и кашкавали с високо качество на изгодни цени.
Отпътуване за Лозенград (Къркларели).
Пристигане в Лозенград. Свободно време в центъра на Лозенград за покупки на турски сладкиши и деликатеси на изгодни цени. Отпътуване за България.

Дати:
12.09.2020; 19.09.2020; 26.09.2020; 31.10.2020

Цената включва:

• Транспорт с комфортен автобус /климатик, DVD, CD/ по маршрута;
• Панорамна обиколка на Одрин и трансфер до българската църква „Св.Св.Константин и Елена“ и джамията Селимие;
• Посещение и шопинг в търговски комплекс Erasta и Kipa, складове за перилни и почистващи препарати;
• Водач от агенцията по време на пътуването;
• Пътни и гранични такси, паркинг;
• Медицинска застраховка с лимит за лица на възраст до 65 год.

Цената не включва:
• Меицинска застраховка за лица над 65 год. – доплащане 4.00 лв.

Какво предлага OUTLET MARGI

• LC Waikiki, Koton, Seven Hill, Deichman, Kemal Tanca, Pierre Cardin, Mavi, United Colors of Benetton, Adidas, Colin’s, Hot Point, U.S. Polo Assn., Loft и още много други…

Какво можем да купим от Одрин ?
• Всички видове почистващи и перилни препарати на изключително ниски цени.
• Кори за баница
• Красиви декоративни сапуни с най-различни форми и аромати, подходящи за подарък или сувенир
• Преждата също е по-евтина.
• Ядките са често купувана стока, има голямо разнообразие.
• Баклава, пишмане, локум, кадаиф.
• Памперси ,и други детски и бебешки принадлежности

Какво и къде можем да купим:
Събота е денят на голямото одринско пазаруване. Тогава можете да получите и най-добрите цени. В центъра на града около Старата джамия има много пешеходни улици с магазини, както и безистени с щандове.Има и къде да похапнете типичните кюфтенца , пържен черен дроб , таратор и всякакви ориенталски вкусотии, а за любителите на безмесната кухня има много бюреци и тестени посни изделия . На Синия пазар можете да си купите невероятно турско сирене (прясно, малко прилича на топено), халва, къпани кори за баница (продават се наредени една върху друга и покрити с чаршаф), маслини, зеленчуци, леща и боб.
Навсякъде можете да пазарите с турски лири и на някои от магазинчетата в левове, но не навсякъде, така че е добре и по изгодно да имате от местната валута.

Забележка:
• Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите.
• Всички упоменати часове са ориентировъчни и могат да търпят промени в хода екскурзията.
• Местата в автобуса са по реда на записване – сключване на договор за организирано пътуване.

Необходими документи: Валиден документ за самоличност: международен паспорт. За лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане:
Внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 5 дни преди датата на отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туриста.

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване