0700 167 87

Почивки и екскурзии в Тунис на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Въпреки, че в Тунис е страна доминирана от необятна пясъчна пустиня, всъщност където и да сте, винаги сте някъде в близост до плажа. Това е резултат от по-малката територия на страната, поради нейната по-издължена форма около брега, както и поради това, че страната има крайбрежия както на север, така и на изток.

На фона на жарката пустиня, морето е изключително примамливо, направо неустоимо. То има характерен тъмно син цвят, а плажовете са просто безупречни - покрити с фин и ситен златен пясък.

Освен с прекрасните си многобройни крайбрежни курорти, Тунис примамва и с още нещо - възможността да намерите поне малко прохлада на фона на тропическата жега, която обикновено измъчва страната. Тук край брега на морето има известна свежест, поне извън месеците юли и август, които са наистина изключително горещи и жарки.

Плажният сезон тук е много дълъг и започва най-късно през април, когато топлите вълни на пустинята Сахара започват бързо да повишават температурите. Морето продължава да примамва посетители поне до края на ноември, когато в по-голямата част от Европа вече се е настанил доста хладен въздух.

Културната примамливост е огромна

Но морето не е единственото, което да привлича туристи по тези места, макар че това е една доста голяма притегателна сила, оказваща доста сериозно влияние върху привлекателността на Тунис.

Всъщност, страната привлича посетители и заради своята изключителна култура, повлияна в голяма степен от особеното местоположение на северния бряг на Африка, но и на една ръка разстояние от големи и влиятелни европейски страни, каквито са Франция и Италия.

Това специфично местоположение всъщност е оказало изключително обогатяващо влияние върху местната култура. Днес Тунис съчетава типична арабска култура, но примесена с европейски космополит. Това се дължи именно на влиянието, което страната има от една от най-модерните и развити държави в света - Франция.

Столицата Тунис

Столицата на Тунис носи същото име и е наистина много модерен и едновременно с това стар град. Една част е лъскава и с перфектна инфраструктура, докато друга тъне в забрава, което е толкова характерно за африканския континент.

Това, обаче, което може да се каже със сигурност е, че градът е наистина много разнообразен и със сигурност има какво да се види. Стари исторически квартали се допълват с модерни бизнес-центрове, създавайки истински контрасти.


Гласувайте за тази държава:

4.6 134