0700 167 87

Почивки и екскурзии в Чорлу на супер цени 2020

4 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ДВУДНЕВЕН ШОПИНГ ДО ЧОРЛУ И ЛЮЛЕБУРГАЗ + РАЗХОДКА ДО МРАМОРНО МОРЕ от Варна и Бургас
ДВУДНЕВЕН ШОПИНГ ДО ЧОРЛУ И ЛЮЛЕБУРГАЗ + РАЗХОДКА ДО МРАМОРНО МОРЕ от Варна и Бургас1 нощувкиВарна - Слънчев Бряг - Несебър - Поморие - Бургас - Чорлу - ЛюлебургазЦената е за 1 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от99.00лв.
Дати на тръгване
04.07.2020
и още 1 други
Тръгване от
Варна, Несебър, Поморие, Слънчев бряг, Бургас
Автобус
Виж повече

Този град не е разположен в централната част на Турция, но това съвсем не е пречка той да се превърне в едно от най-обичаните места за шопинг както от местните хора там, така и от гръцките и български граждани. През древността на мястото на градчето Чорлу се е намирала фригийска колония.

По-късно градът се запаметил в съзнанието на хората като мястото, където самият султан Баязид Втори бил победен от собствения си син. Малко след това, близо 9 години Селим е живял там след което е починал.

По тези земи са живели и не малко турски бежанци, след като контрола на град Крим бил загубен от турските войски. По време на руско-турската война градчето Чорлу е било окупирано от руски граждани.

По време на Балканската война градът е бил превзет от българите. През 1923 година той отново е принадлежал на турците. Това ю, на кратко, е историята на това китно и привлекателно градче, което е подходящо не само за екскурзия, но и за почивка.

Екскурзии в Чорлу

Градът е посещаван най-вече от онези хора, които не разполагат с много свободно време, а същевременно с това се нуждаят от развлечение и забавление. Там   възможността да похарчат някоя и друга спестена през месеца банкнота и да се разходят из улиците на този град, който пази такава богата история.

Ако за пръв път попадате на това място, то пред вас се разкриват не малко на брой възможности, от които бихте могли да се възползвате. Можете да разгледате старинната сграда на затвора, както и старата газостанция. Само до преди няколко години в града е можело да се наблюдава красива и величествена синагога, но днес тя е преустроена в джамия и от старата постройка няма и следа.

Красивите старинни сгради предизвикват не малък интерес при туристите. Истанбул се намира на изключително кратко разстояние от малкото провинциално градче и много често посетителите или живущите там прескачат до многомилионния град, където да пазаруват до насита и да се любуват на всичките онези красиви и неповторими сгради, магазини, ресторанти, хотели и какво ли не още.

Ако посетите страницата на нашата туристическа агенция voyage.ltd ще откриете не малко на брой екскурзии, които да си закупите на изгодни цени. Подарете си едно вълшебно изживяване, което ще помните през целия си живот. Липсва ви емоция, забавление, искате да се откъснете от града, в който живеете? Чорлу е вашата перфектна и уникална възможност. Доверете ни се и няма да съжалявате за избора си.


Гласувайте за този град/курорт:

4.6 147