yandex metrica
0700 167 87

Почивки и екскурзии в Истанбул на супер цени 2018

13 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Приказки от  Егея и Кападокия ТОП Оферта
Приказки от Егея и Кападокия 6 нощувкиЧАНАККАЛЕ – БЕРГАМА – КУШАДАСЪ – СЕЛЧУК – ХРАМЪТ НА ДЕВА МАРИЯ – ЕФЕС – ПАМУККАЛЕ – КОНЯ – ЪХЛАРА - КАПАДОКИЯ – ДЕРИНКУЮ - ГЬОРЕМЕ – ЮЧХИСАР - АВАНОС – ЮРГЮП – АНКАРА – ИСТАНБУЛЦената е за 6 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от680.00лв.
Дата на тръгване
23.09.2018
Тръгване от
Варна, Бургас
Автобус
Виж повече
ИСТАНБУЛ - Столица на три империи Потвърдена
ИСТАНБУЛ - Столица на три империи3 нощувкиЦената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от225.00лв.
Дати на тръгване
09.08.2018
и още 5 други
Тръгване от
Варна, Добрич, Бургас
Автобус
Виж повече
ИСТАНБУЛ - Имперският град ТОП Оферта
ИСТАНБУЛ - Имперският град2 нощувкиВарна - Бургас - Истанбул - Бургас - ВарнаЦената е за 2 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от165.00лв.
Дата на тръгване
01.11.2018 - 04.11.2018
Тръгване от
Варна, Бургас
Автобус
Виж повече
Уикенд в Истанбул от 11.10.2018 Програма с 2 нощувки </font>
Уикенд в Истанбул от 11.10.2018 Програма с 2 нощувки 2 нощувкиЦената е за 2 нощувки с (зависи от хотела и датата) от189.00лв.
Дата на тръгване
11.10.2018
Тръгване от
Велико Търново, Габрово, Димитровград, Казанлък, Пазарджик, Пловдив, Русе, София, Стара Загора
Виж повече
Уикенд в Истанбул от 01.11.2018 Програма с 2 нощувки
Уикенд в Истанбул от 01.11.2018 Програма с 2 нощувки2 нощувкиЦената е за 2 нощувки с (зависи от хотела и датата) от189.00лв.
Дата на тръгване
01.11.2018
Тръгване от
Велико Търново, Габрово, Димитровград, Казанлък, Пазарджик, Пловдив, Русе, София, Стара Загора
Виж повече
НОВА ГОДИНА 2019 в Истанбул 3 нощувки с нощен преход от 28.12.2018
НОВА ГОДИНА 2019 в Истанбул 3 нощувки с нощен преход от 28.12.20183 нощувкиЦената е за 3 нощувки с (зависи от хотела и датата) от385.00лв.
Дата на тръгване
28.12.2018
Тръгване от
Варна, Велико Търново, Габрово, Димитровград, Казанлък, Пазарджик, Пловдив, Русе, София, Стара Загора, Бургас
Виж повече
НОВА ГОДИНА 2019 в Истанбул 3 нощувки с дневен преход от 29.12.2018
НОВА ГОДИНА 2019 в Истанбул 3 нощувки с дневен преход от 29.12.20183 нощувкиЦената е за 3 нощувки с (зависи от хотела и датата) от385.00лв.
Дата на тръгване
29.12.2018
Тръгване от
Варна, Велико Търново, Габрово, Димитровград, Казанлък, Пазарджик, Пловдив, Русе, София, Стара Загора, Бургас
Виж повече

На територията на най-големия град в Турция живеят близо 12 милиона души. Минути след като кракът ви докосне земята на този космополитен град ще се уверите, че тук можете да усетите всичко друго, но не и спокойствие и тишина. Движението е толкова натоварено, че ако сте с кола, е твърде вероятно първия половин час да изпаднете в стресово състояние.

На човек са му нужни поне няколко часа, през които да свикне с цялото това напрежение и едва тогава да се посвети на всяка една от забележителностите, които са част от Истанбул.

Екскурзии в Истанбул

Както и сами се досещате в Истанбул могат да бъдат видени много и най-разнообразни забележителности. Невъзможно е да ви споменем за всяка една от тях, но в редовете по-долу ще се запознаете с едни от най-емблематичните паметници на този град и екскурзията до тях в никакъв случай не бива да се пропуска.

Църквата „Света София”

Още през далечната 532 година е започнал строежът на тази величествена сграда. Интересно е, че тя е била построена върху останките на друга църква и в продължение на векове е сред най-големите църкви. През деветдесетте години на миналия век мястото е било обявено за музей. Така на милиони хора по цял свят им се предоставя възможността лично да видят с очите си красивите иконописи, с които Света София е украсена.

Джамията “Султан Ахмед” (Синята джамия)

Била е наричана „Синята джамия”, заради цвета на плочките, използвани при строежа. Това място е препоръчително, а дори и задължително, тъй като благодарение на него вие щ се почувствате все по-близо до духа и културата на турския народ. За разлика от много други обществени забележителност, то това място допуска до себе си хора от двата пола. Височината на сградата е просто величествена.

Площадът “Хиподрум”

Този площад също е едно от местата, разказващи за историята и наследството на Турция. Той се намира точно пред „Синята джамия”. Преди много, много години това място е служило за терен, където са се надбягвали предварително подбирани расови коне.

Босфора – разходете се с корабче

Всеки един от нас, който не е стъпвал на територията на Турция, тайничко си мечтае да се поразходи с корабче по Босфора. Няма значение дали сте отпътували до турската ни съседка, заради екскурзия или просто сте решили да се полюбувате на красотата й, докато си почивате в някой от луксозните петзвездни хотели, то разходката с кораб задължително трябва да присъства в плановете ви.

Почивка в Истанбул

Истанбул е познат на хората от всеки един край на света. Той бива посещаван през всеки един сезон от годината. Хората го намират за един от най-привлекателните турски градове. Ако сте семейство с малки деца или сте решили да е позабавлявате в компанията на вашите приятели, то бъдете сигурни, че сте направили възможно най-правилния избор.

Истанбул е подходящо както за хората, нуждаещи се от спокойствие, така и за онези, които обичат да се гмуркат в шума и забързания начин на живот. В Истанбул ще намерите точно онова, което търсите. Привърженици ли сте на шопинга? Предлагаме ви наистина стотици, а дори и хиляди възможности за места, където да похарчите вашите пари. В замяна ще се превърнете в собственик на висок клас спортна, елегантна или ежедневна дреха, чифт обувки или друго.

Попаднали веднъж в Истанбул, задължително правило е, освен всичко останало, споменато по-горе, да опитате от традиционната турска баклава, предлагаща се под най-различна форма. Можете дори да вземете в кутия и да почерпите ваши близки и приятели. Ще останете изненадани и очаровани от вкуса на този десерт, приготвен с много майсторлък.

Истанбул е от онези градове, които веднъж посетили ги, то вие няма да се сдържите да не се завърнете обратно. В гръдта на Истанбул са събрани развлечения от всякакъв тип – барове, луксозни ресторанти, петзвездни хотели, предлагащи съвършено обслужване и какво ли не още.

Истанбул е с разтворени обятия за всеки един, който иска да опита нещо ново, различно и лирично. Забележителностите, съхранени и до днес, са в готовност да ви оставят без дъх. Не преставайте да пътувате и да мечтаете – човек се чувства истински жив едва тогава, когато се докосне до един нов свят.

В страницата на нашата туристическа агенция ще откриете дълъг списък от екскурзии и почивки до многомилионния град. Ако обичате да изживявате мечтите си, пътувайки, то това място несъмнено трябва да присъства в списъка ви.


Гласувайте за този град/курорт:

4.5 149