0700 167 87

Почивки и екскурзии в Истанбул на супер цени 2019

16 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Нова Година 2020 в Истанбул с тръгване от Варна, 3 нощувки с дневен преход Ранни записвания
Нова Година 2020 в Истанбул с тръгване от Варна, 3 нощувки с дневен преход3 нощувкиВарна-Истанбул-ВарнаЦената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от410.00лв.
Дата на тръгване
29.12.2020
Тръгване от
Варна, Бургас
Автобус
Виж повече
ИСТАНБУЛ - Столица на три империи
ИСТАНБУЛ - Столица на три империи3 нощувкиЦената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от275.00лв.
Дата на тръгване
05.12.2019
Тръгване от
Варна, Добрич, Бургас
Автобус
Виж повече
НОВА ГОДИНА 2020 в Истанбул 3 нощувки с дневен преход от 29.12.2019 с Новогодишна гала вечеря на яхта BOSPHORUS Ранни записвания
НОВА ГОДИНА 2020 в Истанбул 3 нощувки с дневен преход от 29.12.2019 с Новогодишна гала вечеря на яхта BOSPHORUS3 нощувкиЦената е за 3 нощувки с (зависи от хотела и датата) от395.00лв.
Дати на тръгване
28.12.2019
и още 1 други
Тръгване от
Димитровград, Пазарджик, Пловдив, София
Виж повече
НОВА ГОДИНА 2020 в Истанбул 4 нощувки с нощен преход от 27.12.2019 с Новогодишна гала вечеря на яхта BOSPHORUS Ранни записвания
НОВА ГОДИНА 2020 в Истанбул 4 нощувки с нощен преход от 27.12.2019 с Новогодишна гала вечеря на яхта BOSPHORUS4 нощувкиЦената е за 4 нощувки с (зависи от хотела и датата) от450.00лв.
Дати на тръгване
27.12.2019
и още 1 други
Тръгване от
Димитровград, Пазарджик, Пловдив, София
Виж повече
НОВА ГОДИНА 2020 в Истанбул 4 нощувки с дневен преход от 28.12.2019 с Новогодишна гала вечеря на яхта BOSPHORUS Ранни записвания
НОВА ГОДИНА 2020 в Истанбул 4 нощувки с дневен преход от 28.12.2019 с Новогодишна гала вечеря на яхта BOSPHORUS4 нощувкиЦената е за 4 нощувки с (зависи от хотела и датата) от450.00лв.
Дата на тръгване
28.12.2019
Тръгване от
Димитровград, Пазарджик, Пловдив, София
Виж повече
НОВА ГОДИНА 2020 в Истанбул 3 нощувки с нощен преход от 28.12.2019 с Новогодишна гала вечеря на яхта BOSPHORUS Ранни записвания
НОВА ГОДИНА 2020 в Истанбул 3 нощувки с нощен преход от 28.12.2019 с Новогодишна гала вечеря на яхта BOSPHORUS3 нощувкиЦената е за 3 нощувки с (зависи от хотела и датата) от395.00лв.
Дата на тръгване
28.12.2019
Тръгване от
Димитровград, Пазарджик, Пловдив, София
Виж повече

На територията на най-големия град в Турция живеят близо 12 милиона души. Минути след като кракът ви докосне земята на този космополитен град ще се уверите, че тук можете да усетите всичко друго, но не и спокойствие и тишина. Движението е толкова натоварено, че ако сте с кола, е твърде вероятно първия половин час да изпаднете в стресово състояние.

На човек са му нужни поне няколко часа, през които да свикне с цялото това напрежение и едва тогава да се посвети на всяка една от забележителностите, които са част от Истанбул.

Екскурзии в Истанбул

Както и сами се досещате в Истанбул могат да бъдат видени много и най-разнообразни забележителности. Невъзможно е да ви споменем за всяка една от тях, но в редовете по-долу ще се запознаете с едни от най-емблематичните паметници на този град и екскурзията до тях в никакъв случай не бива да се пропуска.

Църквата „Света София”

Още през далечната 532 година е започнал строежът на тази величествена сграда. Интересно е, че тя е била построена върху останките на друга църква и в продължение на векове е сред най-големите църкви. През деветдесетте години на миналия век мястото е било обявено за музей. Така на милиони хора по цял свят им се предоставя възможността лично да видят с очите си красивите иконописи, с които Света София е украсена.

Джамията “Султан Ахмед” (Синята джамия)

Била е наричана „Синята джамия”, заради цвета на плочките, използвани при строежа. Това място е препоръчително, а дори и задължително, тъй като благодарение на него вие щ се почувствате все по-близо до духа и културата на турския народ. За разлика от много други обществени забележителност, то това място допуска до себе си хора от двата пола. Височината на сградата е просто величествена.

Площадът “Хиподрум”

Този площад също е едно от местата, разказващи за историята и наследството на Турция. Той се намира точно пред „Синята джамия”. Преди много, много години това място е служило за терен, където са се надбягвали предварително подбирани расови коне.

Босфора – разходете се с корабче

Всеки един от нас, който не е стъпвал на територията на Турция, тайничко си мечтае да се поразходи с корабче по Босфора. Няма значение дали сте отпътували до турската ни съседка, заради екскурзия или просто сте решили да се полюбувате на красотата й, докато си почивате в някой от луксозните петзвездни хотели, то разходката с кораб задължително трябва да присъства в плановете ви.

Почивка в Истанбул

Истанбул е познат на хората от всеки един край на света. Той бива посещаван през всеки един сезон от годината. Хората го намират за един от най-привлекателните турски градове. Ако сте семейство с малки деца или сте решили да е позабавлявате в компанията на вашите приятели, то бъдете сигурни, че сте направили възможно най-правилния избор.

Истанбул е подходящо както за хората, нуждаещи се от спокойствие, така и за онези, които обичат да се гмуркат в шума и забързания начин на живот. В Истанбул ще намерите точно онова, което търсите. Привърженици ли сте на шопинга? Предлагаме ви наистина стотици, а дори и хиляди възможности за места, където да похарчите вашите пари. В замяна ще се превърнете в собственик на висок клас спортна, елегантна или ежедневна дреха, чифт обувки или друго.

Попаднали веднъж в Истанбул, задължително правило е, освен всичко останало, споменато по-горе, да опитате от традиционната турска баклава, предлагаща се под най-различна форма. Можете дори да вземете в кутия и да почерпите ваши близки и приятели. Ще останете изненадани и очаровани от вкуса на този десерт, приготвен с много майсторлък.

Истанбул е от онези градове, които веднъж посетили ги, то вие няма да се сдържите да не се завърнете обратно. В гръдта на Истанбул са събрани развлечения от всякакъв тип – барове, луксозни ресторанти, петзвездни хотели, предлагащи съвършено обслужване и какво ли не още.

Истанбул е с разтворени обятия за всеки един, който иска да опита нещо ново, различно и лирично. Забележителностите, съхранени и до днес, са в готовност да ви оставят без дъх. Не преставайте да пътувате и да мечтаете – човек се чувства истински жив едва тогава, когато се докосне до един нов свят.

В страницата на нашата туристическа агенция ще откриете дълъг списък от екскурзии и почивки до многомилионния град. Ако обичате да изживявате мечтите си, пътувайки, то това място несъмнено трябва да присъства в списъка ви.


Гласувайте за този град/курорт:

4.5 149