0700 167 87

Почивки и екскурзии в Тувалу на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


На изток от Папуа Нова Гвинея и на юг от екватора се намира малката независима островна страна Тувалу. С площ от 26 квадратни километра и население от около 11 хиляди жители, Тувалу е типична страна за района на южния Пасифик - малка, спокойна, екзотична и мирна.

Преди милиони години тук са се издигали големи вулканични острови от типа на Хаваите, но днес, след милиони години бавно но непрестанно потъване под повърхността на океана, над водата се виждат само няколко малки атола с ограничена сухоземна площ и бедна почва.

Тук трудно може да се развива земеделие, макар и времето с постоянно високи температури и обилни валежи да дава добра предпоставка. На бедните почви тук виреят малко растения, но за сметка на това кокосовите палми са завладели острова, покривайки го с истинска гъста кокосова джунгла.

Почивки до Тувалу

Почивки в островите Тувалу може и да не ви отведат до сбъдната мечта за развитие на селско стопанство, но за това пък са доста привлекателни и предлагат всички райски тропически прелести, за които може да си помисли един зажаднял за почивка пътешественик от умерените ширини като България.

Водите около бреговете на Тувалу са неустоими, предлагайки най-красивия тюркоазен цвят, за който можете да си помислите. Освен това те са много топли, като температурата на водата е постоянно между 27 и 29 градуса независимо от времето на годината.

Тези кристално чисти и прозрачни води мият едни от най-белите плажове в света, които напълно оправдават славата на южния Пасифик за райско кътче от пощенските картички. Белият цвят на финия като пудра захар пясък се дължи на кораловия произход на островите.

Гмуркане, гмуркане и пак гмуркане…

Ако искате да се гмуркате на някое райско кътче, тук сте попаднали на идеалното място, защото водите около Тували предлагат изключително богати на живот коралови рифове. Ако искате да се потопите сред тяхната пъстроцветна мозайка, можете да го направите по всяко време от годината.

Далеч от стреса…

Над пясъка се издигат високи кокосови палми, под които можете да се излегнете с коктейл в ръка, наблюдавайки безкрайния Пасифик около вас. Това съчетание между палми, пясък и море прави Тувалу прекрасен избор за всички онези, които искат да се избавят от стреса и сивотата на работното ежедневие.

Тук можете да намерите изключителна тишина и спокойствие, а вероятността да се натъкнете на големи тълпи от туристи, за разлика от нашето Черноморие, граничи с нула процента. Чистият въздух също допринася изключително много за качеството на почивката тук.

Туристическата база е много добра, но за разлика от европейските курорти, тук целта е да се докоснете колкото се може по-близо до дивата природа и да се потопите в една екологично чиста обстановка. Ето защо тук хората не отсядат в големи и лъскави хотели, а в бунгала и вили тип ал-фреско, при които се получава плавно преливане между вътрешността на помещенията и външната среда около хотела.

Идеалното време за почивка…

Температурата на Тувалу е постоянна през цялата година, като от януари до декември тя е около 30-31 градуса през деня и около 27-28 градуса през нощта. Това прави дните не много различни от типичните български лета през юли и август, а нощите няма да ви дадат ни най-малък шанс да намерите прохлада, независимо колко много я търсите.


Гласувайте за тази държава:

4.5 134