0700 167 87

Почивки и екскурзии в Будапеща на супер цени 2020

9 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Виена - Будапеща - тръгване от Варна, Шумен, Велико Търново, Плевен
Виена - Будапеща - тръгване от Варна, Шумен, Велико Търново, Плевен3 нощувкиЦената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от413.00лв.
Дати на тръгване
03.09.2020
и още 4 други
Тръгване от
Варна, Велико Търново, Плевен, Шумен
Автобус
Виж повече

Нощните светлини, романтиката на стария европейски град и всички онези нюанси, което това място носи на своите гости не биха могли да бъдат описани в рамките на едно изречение, нито в рамките на една страница, а може би дори и книга.

Будапеща е едно от онези места, които тихичко приканват своите приятели и неусетно остават с тях заедно завинаги. Незабравимите спомени, които можете да си осигурите с една екскурзия до Будапеща далеч не са за пренебрегване. И макар и думите рядко да бъдат достатъчни, ето с какво може да ви впечатли това великолепно място.

Столицата на Унгария и най-големият град в страната е разположен в Среднодунавската низина на двата бряга на река Дунав е създаден от два исторически града. Още с този факт Будапеща вече става интересна на всички любители на пътуванията. Някогашните две отделни селища Буда и Пеща, разположени от двата бряга на реката се обединяват през 1873г. като до ден днешен резултатите от това впечатляват всеки посетител на града.

Будапеща и нейните приятели

На практика всеки, посетил града мигновено загубва ума си по това прекрасно място. Жив, интересен, автентичен и модерен град , който едва ли би омръзнал на някого. Нека започнем от чаровните малки уличи, които се разпространяват далеч от централната зона и предлагат уют в малките си кафенета, изпълнени с дружелюбни местни и гости на града.

Замъци, кули, мостове, малки улички, чаровно време дори през студените месеци и легенди, вплитащи историята и фолклора ведно. Това е Будапеща. Място за съзерцание, място за забавление и място, станало свидетел на европейската история и развитие.

В какво да инвестирате времето си тук

Отговорът на този въпрос би отнел доста време, категорично. Но защо да не започнем с едно от най-романтичните неща, а то е разходка с корабче по река Дунав? Защо не да не го направите и вечер, когато градът и всичко в него приканва гостите си за незабравими преживявания? Уникалната атмосфера ще бъде допълнена и от звездно небе, в случай, че имате късмета на хубаво време. А всичката красота на небето със сигурност ще забележите отразена в спокойните води на реката.

Рибарските кули

Наречени още Рибарският бастион едва ли е това, което си мислите, когато чуете името на тази локация. Тук няма да се натъкнете на рибарски корабчета или стотици въдици, които сплитат кордите си над водите на реката. Това е наблюдателна платформа със седем кули. Изкачете се до върха им и запечатайте в съзнанието си едни от най-паметните гледки към Пеща и унгарския парламент, които ще ви накарат да затаите дъх.

Верижният мост Сечени изглежда малко страховит, но няма от какво да се притеснявате, тъй като това е едно от най-посещаваните места от всеки гост на града. Оттук може да изберете посоката, в която да продължите разходката си – към автентичната архитектурна част на Буда или към съвременната и привличаща с изкушения Пеща.

Унгарският парламент

Една от архитектурните красоти на града ви приветства за кратка или по-дълга разходка около нея.  Сградата изглежда е създадена предимно за възхищение и уважение. Най-добрият вариант да се насладите на това място е не да четете за него или да гледате снимки, разбира се. Гледката на място не би оставила равнодушни дори тези от вас, които са попътували доста и са виждали какви ли не архитектурни забележителности.

Хълмовете Буда, Будавар

От високите места на града бихте се насладили до такава степен на видяното и гледката, че единствената причина да се върнете отново в централната част на града ще бъдат кокетните и уютни ресторанти и кафенета, предлагащи невъобразимо количество от специалитети и вкусотии.

Тук можете да се насладите на изживяването в пещерите, които са отворени за посещение. В една от тях Палвожи ще видите каменните фигури „Слонът“ и „Крокодилът“. Твърди се, че въздухът в това място е лечебен за белодробни заболявания.

Замъкът Буда

Историческият комплекс на унгарските крале ще ви впечатли с пищността на няколкото музея, които се събират в него - Националната галерия и Дворцовият музей, както и Музеят на модерното изкуство „Лудвиг“. Това разбира се е за всички онези от вас, които искат да посетят възможно най-много културни и исторически локации тук. За останалите остават тесните улички, които вече споменахме, както и всички малки изкушения, които предлагат местните магазини и заведения.

Термалните бани

Едва ли някой от вас би пропуснал това неповторимо изживяване на спокойствие и релаксация в лековитите бани на Будапеща. Сечени е най-известната такава в града. Тук местните са се погрижили за максималното удобство и в същото време всичко изглежда абсолютно натурално и естествено. Характеристиката на всеки басейн е описана в табелка, която указва вида на водата и нейните различни лечебни свойства, както и температура. Разликите се простират от много гореща до абсолютно студена вода.

Можете да ги откриете в централния парк на града, близо до замъка Вайдахуняд.

Замъкът Вайдахуняд

Същинско здание от приказките, които сме чели и слушали като малки деца, това място ще впечатли и събуди фантазията ви, а в случай, че с вас са и децата ви, то това ще бъде незабравимо приказно изживяване и за тях.

Намира се в градския парк на Будапеща и е заобиколен изцяло от вода. Средновековната атмосфера и музейните експозиции, които се организират в това място ще ви пренесат бързо и лесно в един красив свят на приказките, от който няма да желаете да излезете. Тук можете да научите много за местното винарство, животновъдство и риболов, в които жителите трупат традиции години наред.

Следвайки стъпките на вече посетилите този град пътешественици, нищо не пречи да създадете и свои. Така екскурзията до Будапеща ще ви се отблагодари щедро със спомени и емоционална връзка с всичко тук, което ще ви кара да искате да се завръщате отново.


Гласувайте за този град/курорт:

4.5 130