0700 167 87

Почивки и екскурзии в Уолис и Футуна на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Насред безкрайната мозайка от острови в югозападната част на Тихия океан се намира малка и приказно красива островна територия Уолис и Футуна, която е владение на Франция и покрива площ от само 142 квадратни километра. Макар и изключително красива, поради малката си площ островната територия им население от само 16 хиляди жители, които овен това са много неравно разпределени на нейната площ.

Красотата на природата…

Ако отидете на почивки в Уолис и Футуна може и да не откриете красиви градове като Париж или Рим, но ще намерите друга една прелест - онази, която е създадена от природата и която никога, колкото и да ни се иска, не можем да пресъздадем в пълния ѝ блясък.

Островите са покрити с гъсти и трудно проходими тропически дъждовни гори. Тук растенията са толкова близо едно до друго, че дори и най-упоритият турист не може да пресече гората без поне веднъж да се заплете в буйната растителност, която покрива всичко наоколо.

Повечето видове растения се срещат и на други места, но някои са характерни единствено за тук. Хубавото е, че докато обикаляте островите няма да се натъкнете на опасни животни, които да ви накарат да съжалите, че сте решили да прекарате почивката си тук.

Плажовете са фантастични…

Плажовете на Уолис и Футуна са достатъчно неустоими за да бъдат основателна причина да прелетите със самолет цялото разстояние от Европа до южния Тихи океан.

Те са покрити с най-прекрасния бял пясък, за който можете да си мечтаете. Той е с коралов произход, което обяснява неговия цвят и ситни песъчинки. Над белите пясъци се надвесват големи палмови дървета, под сянката на които можете да се насладите на една прекрасна и разхлаждаща напитка.

Край бреговете на островите, в топлите и прозрачни плитчини, ще откриете невероятни коралови рифове, които са дом на стотици видове корали и много повече водни обитатели, особено риби.

Водите на океана ще ви накарат да копнеете да се изкъпете в тях, а тюркоазения им цвят няма да напусне съзнанието ви за дълго след като сте имали удоволствието да се насладите на красотата им.

Водата е не само изключително прозрачна и предлагаща огромна видимост от около 60 - 70 метра, но също така е и изключително топла с температура около 27 - 29 градуса без значение от месеца на годината.

Без стрес при почивки до Уолис и Футуна…

Островите Уолис и Футуна са изключително спокойно и приятно място, на което няма да се налага да се справяте със стреса и сивото ежедневие, които ни преследват неуморно в големите и забързани градове.

Тук тишината е всепоглъщаща, няма шумни и претъпкани нощни клубове. Единственото което се чува е шума на морето и вятъра в клоните на дърветата. Въздухът е изключително чист и приятен, като в него има известна свежест, дори и на фона на температурата, която винаги е сравнително висока.

Повече слънце, отколкото очаквате…

На островите Уолис и Футуна можете да се насладите на изключителен климат с 365 дни слънчево и топло време през годината. Температурите не падат под 29 градуса, но и не стават над 32. Това прави островите една чудесна дестинация за лятна ваканция по всяко време от годината.


Гласувайте за тази държава:

4.5 200