0700 167 87

Почивки и екскурзии в Вануату на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Вануату е малка островна страна, която се намира в югозападните части на Тихия океан, не далеч от Австралия, Фиджи и Нова Каледония. Страната заема площ от едва от 12,220 кв.км., като населението ѝ е по-малко от 206 000 души. Вануату се счита за благословено място заради изключителната природа, с която островите са надарени, като това се смята за благоприятна основа за развитието на туристическата индустрия.

Почивки на Вануату

Първата причина да посетите Вануату е хубавото време. Температурите през годината варират между 22 градуса през юли и 28 през януари, което прави островите целогодишно подходящи за плаж. Температурите на водата на океана се движат в почти същите граници, така че тук на практика летният сезон никога не свършва и лятото, така да се каже, трае целогодишно.

Дори и ако ви се струва, че зимните 22 градуса са ниска температура, редно е да кажем, че това е в комбинация с топли нощи от около 18 - 19 градуса и абсолютно слънчево и безоблачно време, а освен това и ветровете през тази част от годината са по-слаби.

Плажовете са прекрасни, което е още една добра новина ако искате да прекарате известно време тук и да се полюбувате на брега. Пясъкът е бял, фин, с коралов произход, а кораловите рифове нямат равни на себе си.

Островите са покрити с гъста зеленина, а типично за един истински тропически рай, палмите значително преобладават. Какво по-прекрасно от това да се разходите из прелестната приода на тропически рай, да се порадвате на чистия въздух и прекрасната комбинация от редки екзотични растителни видове и горски водопади.

Рисковете

Счита се, че рисковете на Вануату са малко по-високи от средите, защото през южното лято островът не рядко се оказва на пътя на мощните тропически циклони. През зимните месеци от своя страна, температурите могат да паднат до около 20 - 23 градуса през деня, което е доста приятна температура.

Освен вероятността да се окажете на пътя на ураганите, Вануату носи и още един риск - от земетресения. Страната се счита за доста сеизмична зона и макар да не се случват толкова бедствия, колкото на места като Чили или Япония, все пак сеизмичната активност е дост висока.


Гласувайте за тази държава:

4.5 150