0700 167 87

Почивки и екскурзии в Венецуела на супер цени 2020

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Венецуела е една от най-красивите страни в цяла Латинска Америка, а красотата ѝ се крие в контрастите и разнообразието. Това което регионът предлага, тук може да се види в рамките на една страна. Именно това прави страната толкова интересна и точно това гарантира, че екскурзията ви ще е пълноценна и няма да почувствате онази рутина и еднообразие, които много други страни предлагат.

Природата при екскурзии във Венецуела...

Природните дадености на Венецуела са неизброими. В страната ще намерите планини, които са покрити с гъсти дъждовни екваториални гори. Разположени далеч на юг, те в по-голямата си част са непознати и неизучени.

На север ще откриете обширни савани, които са покрити с ниска растителност и савани, наподобяващи на далечна Африка. Не липсват и обширни блатисти и мочурливи местности, където ще откриете най-голямата змия на планетата - анакондата. Някои от тези гиганти достигат до 12 метра дължина и са в състояние да изядат цяла мечка.

Плажове, за които можете само да мечтаете…

Едни от най-красивите плажове в Южна Америка и в света се намират тук. Ще ги откриете на кораловия атол Лос Рокес, който се намира на север от континенталната част на Венецуела.

Те са доста спокойни, защото остават на голямо разстояние от основните туристически маршрути на континента. Това място е защитена територия, така че достъпът до него е много строго регламентиран.

Каракас…

Столицата на Венецуела, Каракас, е изключително красив град, който се отличава с уникално местоположение. Може би единствено Рио де Жанейро може да се сравнява с Каракас по отношение на живописността на неговата локация. Градът е разположен в красива местност, заобиколен с планини, но разположен на няколко крачки от брега на океана.

Сигурност и безопасност при пътуване…

Венецуела винаги е била една от по-безопасните страни в Южна Америка и в продължение на много години тя служеше за чудесен пример за това как може една страна да се открои сред останалите.

Докато околните държави се  разкъсваха от социални проблеми и престъпността процъфтяваше, тук животът беше по-спокоен, а туристите пътуваха без опасения. През последните няколко години, в резултат от политическата криза, Венецуела стана опасно място за пътуване. В резултат от това, много правителства съветват своите граждани да избягват посещения на Венецуела, освен ако не е наистина наложително.

Венецуела е голяма страна с изключителна природна красота и притежава наистина огромно богатство на природни ресурси. Тя се намира в северните части на континента Южна Америка и има широк излаз на Карибско море, което при нормални обстоятелства тук означава две неща - силно развита туристическа индустрия и добив на петрол, който в този район е в големи количества.

Реалността обаче е малко по-различна от това, което би могло да бъде. Някога страната се радвала на голям прогрес и икономически просперитет, но с времето, в резултат от проявения уклон към диктатура на редица управляващи, Венецуела загуби много от своя международен авторитет.

Те постепенно изостана значително в икономическо отношение, което се усеща на всяко ниво от обществения живот. Как се отразява това на туризма? Не особено добре, имайки предвид, че нестабилната обстановка в столицата Каракас все още продължава да държи пътешествениците на разстояние.

Далеч от столицата Каракас обаче, животът продължава, а местните жители се стараят да се абстрахират от това колко е тежко положението в страната, опитвайки се да запазят хармонията около себе си. Именно и по тези по-отдалечени места туристите продължават да прииждат, търсейки това, което на пръв поглед трудно може да се открие тук - спокойствие.

Почивки във Венецуела - острови и непристъпна джунгла

Далеч от динамиката и размириците в столицата Каракас, насред водите на Карибско море се намира едно от най-красивите, спокойни и недокоснати кътчета в тази част на света.

Архипелагът Лос Рокес, който има малобройно население и ограничена площ, всъщност е същинско вълшебство, за което малцина знаят. Природата тук е дала всичко от себе си за да сътвори един истински шедьовър от пясък, вода, корали и палмови дървета, който да изглежда като излязъл от приказките.

Освен архипелагът в карибско море, друго, което привлича наистина многобройни посетители, несъмнено е джунглата на юг в посока Бразилия. Тук дъждовните гори кипят от живот и несъмнено могат да ви предложат възможността да се докоснете до удивителна природна красота. Тук много от прелестите все още не са открити, кат вероятно и в пъдеше ще бъдат откривани все нови и нови места. Типично е положението с водопада Анхел, който е най-високият на планетата, а е открит едва в нашето съвремие през 20ти век.


Гласувайте за тази държава:

4.5 179