0700 167 87

Почивки и екскурзии в Халонг на супер цени 2020

1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Удивителна красота, природа и приветстващата атмосфера ще ви посрещнат при вашето посещение в Халонг.

Заливът Халонг е едно от най-красивите и впечатляващи места в Република Виетнам, като страхотно впечатление тук правят хилядите варовикови и карстови образования. Малките островчета са друга причина това място да бъде включвано в класациите за едни от най-красивите заливи на планетата.

Това разбира се го поставя и сред най-желаните и посещавани места от много пътешественици от целия свят. Локацията е включена и в списъка за световното природно наследство на ЮНЕСКО.

Името Халонг може да бъде преведено като „спускащ се дракон“ – приказно създание, което е често засегнато и използвано в етимологията на много названия на Изтока, както и в множество религиозни и културни изображения.

Островите на Халонг

Тук се намират около 2 хиляди малки островчета, като интересен факт е, че повечето от тях са варовикови. Площта на самия залив е около 1500 квадратни километра, а според редица изследователи варовиковите скали са дело на около 500 милиона години развитие. Карстовите скали от своя страна са се образували за около 20 милиона години.

Тук всеки може да се наслади на красивите и приятни плажове, а водата на залива е до такава степен кристална и чиста, че бихте могли да наблюдавате спокойно дъното на по-плитките места – гледка, която оставя без думи всеки турист и пътешественик, доверил се на красотата на това място.

Тук ще се натъкнете и на много красиви пещери, като посещенията до тях са се превърнаlи в една от най-желаните атракции за гостите на Халонг. Всичко това и още много други факти правят това място едно от най-красивите кътчета на Земята, което е запазено такова, каквото е било хилядолетия.

Бидейки любители на пътуванията вероятно се досещате, че тук е един от шансовете ви да се насладите на едни от най-красивите и приятни разходки с лодка измежду приказните острови, изникващи от водите на залива. Местните предлагат и круизове с малки корабчета, както и наем на самостоятелни лодки, за да се насладите на тихата красота и вечна магия на това място.

В Халонг има около 1600 рибари, които се препитават от водите и богатствата, които заливът предлага. Те живеят буквално на четири плаващи селища, където ловят над 200 вида риба и 450 вида мекотели. Обстановката тук става още по-красива, благодарение на кораловите рифове, сладководните блатисти гори и мангрови гори.

Климатът е благоприятен, типичен за тропическия климат, което е чудесна новина за всеки от вас, който предпочита топлината. Има два годишни сезона, като от април до септември е най-често горещо и влажно, а от октомври до март времето е по-студено. Ето защо времето между март и юли е категорично един от най-добрите периоди, в които да посетите Халонг.

Ако прочетеното не ви е създало достатъчни впечатления, то единственото, което би било по-ефективно е да се впуснете в приключението наречено Халонг.

Ето защо посветете поне малка част от времето си на това приказно място и със сигурност ще успеете да си създадете вечно красиви спомени за мистиката и неповторимостта му.


Гласувайте за този град/курорт:

4.4 139