0700 167 87

Почивки и екскурзии в Ханой на супер цени 2020

1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Пътят към себе си човек често намира чрез пътуването. А едно пътуване до Ханой е сред малкото неща, които биха зарадвали и облагородили търсещия човек. Неописуемо красивите локации, запазена с хилядолетия местна култура и порядки, както и страхотни начини за забавления се крият на това прекрасно място.

То чака да бъде открито от всеки един, който търси. Ако всички знаем, че който търси, намира.

Столицата на Виетнам е вторият по големина град в страната с население в града от около 2.5 милиона жители, а в покрайнините около 7 милиона. Той е и втори по значение промишлен център на страната, което го прави още по-посещаем през последните години не само от туристи, но и от бизнес предприемачи.

Името Ханой взима от разположението си. То означава буквално „град между реки“. Това се дължи на факта, че се намира на брега на река Хонгха (Червената река). Науката твърди, че Ханой е населен преди около 3000 години преди новата ера, което привлича още повече интереса на изследователи и любопитни туристи.

Днес той е една вече популярна дестинация. Причините ли? Множеството красиви и екзотични езера, природа, многобройните пагоди с хилядолетна история, както и култура на местното население, което носи все още мистиката и духа на някогашните обитатели на региона.

В старата част на Ханой се намира Храмът на литературата. Тук можете да видите още Президентският дворец и катедралата на Сейнт Джоузеф.

Тук макар и скромният понякога вид на масовата архитектура всъщност крие доста остатъци от френските колониални практики на строене. Фасадите често са тесни, обагрени в различни цветове и балкончета.

За какво да се оглеждате тук

Честа и много симпатична гледка в града са уличните търговци. Тук дори можете да видите как се продава прясно месо просто ей така на улицата и на тротоара. Същото важи и за други хранителни продукти, като хляб например. Добре е да гледате в краката си, тъй като местните търговци често окупират пешеходната част на улиците с кошници и панери, препълнени с хляб или други продукти.

Така всичко, дори улиците имат собствен живот и закони, които всеки гост на града спазва.

Храната в Ханой

Бъдете смели и приключенски настроени. Тук някои заведения за хранене трудно биха могли да се нарекат ресторанти, имайки предвид на какво сме свикнали да попадаме. Но именно това е чарът на Ханой. Много често ще се натъквате на грубо сковани дървени маси на улицата, на които ви се предлагат различни напитки, често непознати на вид за повечето туристи, които са за пръв път тук.

Около тях е разположен котлон, върху който се готви храна. Често това е традиционната супа Pho. За гарнитура към гледката има и момичета, които сръчно приготвят местните специалитети в дълбоки тигани. Наоколо се носи приятен и силен аромат, а вие в ролята си на пътешественик се чувствате длъжни да опитате от колкото се може повече ястия.

Ако се усетите умора от разходката можете да се възползвате от малките столчета, които ще ви бъдат предложени отново на тротоара. Не липсват разбира се и заведения за хранене, които се доближават максимално до европейски ресторанти.

Така, благодарение на много от шарените впечатления, които Ханой създава у своите гости той се превръща в едно от най-ценните места на Виетнам, които можете да посетите. Доверете му се и приключенецът у вас ще ви бъде вечно благодарен.


Гласувайте за този град/курорт:

4.5 120