0700 167 87

Почивки и екскурзии в Сайгон на супер цени 2020

1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Посрещнете в сърцето си мистиката на Изтока и цялата красота, която ще ви омае много лесно. Още в първите часове, в които сте на това място е гарантирано едно сигурно нещо – ще бъдете впечатлени от могъществото и особената му топлота. От цялата история, която е събрана във всичко наоколо, от хората, които градят живота си тук.

Сайгон или Хо Ши Мин е град намиращ се северно от делтата на река Меконг, на западния бряг на река Сайгон. До 1975г. той носи това име и е столица на Република Южен Виетнам. След обединяването на страната през тази година започва да носи името Хо Ши Мин, на името на лидера на Виетнамската комунистическа партия и президент на Социалистическа република Виетнам.

Както става ясно Сайгон и неговите хора са преживели много през изминалите столетия и именно това е направило мястото богато на история и отношение към гостите на града. Тук живеят предимно етнически виетнамци и голямо количество китайци. 

С какво ще ви впечатли Хо Ши Мин

Една екскурзия до Сайгон е може би най-добрият начин да споделите цялото усещане за това неповторимо място със семейството си, с любим човек и в същото време с местните. Тук честа гледка са велосипедите, които създават впечатлението за абсолютно екологичен начин за придвижване. Край тях често профучават и мотопеди.

Причината всъщност е, че по този начин хората на града са открили далеч по-лесен и бърз начин да се придвижва от една точка до друга, без да губи прекалено много време.

Това създава една особено натоварена визия за трафика в града, но въпреки това се правят усилия за по-бързото изграждане на метрото, което да обслужва нуждите на пътуващите жители.

Хо Ши Мин и неговите цветове

Това е град на много контрасти и цветове, които ще ви обземат още в първия ден на вашето пътуване до Сайгон. Оживени пазари, препълнени градски улици, кафенета, които дават възможност да поседнете за кратка почивка и да се наслаждавате на невижданата атмосфера, заведения завземащи цели тротоари и какво ли още не.

Тук ще откриете безброй студиа за масажи и акупунктура, в които ще се срещнете с уменията на източната традиционна медицина, различаващата се коренното тази на западните общества. Няма да остане незабелязано и усиленото строене на небостъргачи и модерни сгради.

Сайгон е един от най-гъсто населените градски райони в света. Но това разбира се има и своите положителни страни. Тук жителите са се научили да бъдат максимално практични в оползотворяването на всеки сантиметър пространство в ежедневието и работата си.

Често срещана гледка са къщите, които се намират на улицата, пригодили приземния си етаж в магазинче или друг тип търговска площ.

Хо Ши Мин е един от най-активните градове, когато става дума за нощен живот. За разлика от много други населени места във Виетнам тук животът кипи на пълни обороти. Гостите на града могат да посетят много музикални зали, където да потанцуват. Има множество ресторанти, където можете да опитате храни, далечни от всичко това, което сме свикнали да консумираме в европейската и западна кухня.

Този тип заведения са отворени през цялата нощ, като през летните месеци улиците са осеяни с пазари за плодове.

Тук ще се натъкнете и на вековни храмове, олицетворяващи красотата и мистиката на Изтока. Тя е завладявала сърцата на онези, пътешественици, които са се опитвали да разберат източните порядки на хората, които от хиляди години обитават тези места. Същата тази енергия може да бъде усетена и сега.

Храмът Vinh Nghiem е може би най-величественият храм в Южен Виетнам. Конструкцията му е създадена през далечната 1071г от Nguyen Lang, а приземният етаж приютява библиотека, няколко зали и офиси.

Пазарът Ben Thanh е една от забележителностите на Сайгон. Функционирал е още от времето на френската окупация, като оригиналният пазар е бил разположен на бреговете на река Ben Nghe. Веднъж разрушаван от французите през 1859г сега пазарът е напълно възстановен и приканващо привлича всички гости на града.


Гласувайте за този град/курорт:

4.5 189