0700 167 87

Почивки и екскурзии в Ямайка на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Ямайка е една от най-романтичните туристически дестинации в света. Тя е известна с целогодишно топлото си врем и с приятните климатични условия. Предлага удивително примамлива култура, която несъмнено е в състояние да привлече вниманието на всеки турист.

Музика, уникални ритми, танци и лежерна обстановка правят Ямайка изключително примамливо място за почивка. В допълнение дори и местната кухня е белязана от различните вкусове и специалитети, които са нещо изключително примамливо от гледна точка на това, че местната кухня е изключително различна от тази на която и да е от европейките страни.

Плажовете на Ямайка…

Плажовете на Ямайка са легендарни. Те са описани в не един роман, присъстват на кадри в не един или два филма, а също така и са възпети в не една песен. Те са покрити с превъзходен и изключително фин златен пясък, който на места прелива към съвсем светъл белезникав цвят.

Плажовете са оградени с горички от кокосови палми, които създават атмосфера на екзотика и придават чувства за луксозна лятна почивка на море. Освен това кокосовите палми са чудесно място, на което да се излегнете и да си починете от стреса и напрежението с коктейл в ръка.

Водите са тюркоазени, а в лагуните около брега те са обикновено плитки и спокойни. Наблюдава се изключително голяма прозрачност и подводна видимост, която лесно може да надхвърли 50 метра при благоприятни климатични условия и при по-ясно и слънчево време.

Температурата на морската вода е около 24 - 26 градуса през зимните месеци, докато през летния сезон температурата на водата може да достигне и дори да надхвърли 28 - 29 градуса, в редки случаи температурата може да достигне и да надхвърли дори и 30 градуса.

Времето…

Както се подразбира, температурата в Ямайка е висока през цялата година, Тя достига около 27 - 29 градуса през зимните месеци от годината, а през лятото достига до около 32 градуса на сянка.

Обикновено тук има два сезона, които предлагат коренно различно време. Така например, зимният сезон съвпада със сухия. През тази част от годината времето е топло, сухо и слънчево, което идва да подскаже, че именно зимните месеци са с температура и метеорологични условия, отговарящи по-добре на нуждите на туристите, търсещи приятни място за почивка.

Летните месеци се считат също за подходящ сезон за почивка, още повече, че времето през този сезон е много горещо. Недостатък на летния сезон са обилните валежи от дъжд, които падат по всяко време от денонощието. Те правят влажността доста висока, а това кара някои хора да усещат дискомфорт заради климата.


Гласувайте за тази държава:

4.6 186