0700 167 87

Почивки и екскурзии в Йемен на супер цени 2019

0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Някога пътешественици достигали до земите на днешен Йемен, защото вярвали, че някъде в тази част на света се крие тайната на вечния живот. Така или иначе, никой никога не открил каквато и да била тайна на вечния живот, но все пак мястото останало легендарно с това.

Времето в Йемен…

Йемен е разположен на южния край на Арабския полуостров. Страната е типино пустинна, а пясъците обхващат по-голямата част от нейната територия. Пясъчните дюни може и да изглеждат пленително на снимки, но всъщност е изключително трудно който и да било да оцелее на местните условия.

Само си представете. Слънцето грее безмилостно 365 дни в годината, тоест вероятността за слънчево време е на практика 100%. Влажността е най-ниската, за която можете да се сетите. Температурата е изключително висока, достигайки около 40-45 градуса Целзии, което по нашите ширини е изключително рядко явление, а за Йемен това е нещо толкова обичайно, че никой от местните жители не се впечатлява от това.

Тук валежи на практика не падат никога. Това може да бъде малко смущаващо, но за местните жители е нещо, които им се вижда по-обичайно, отколкото можем да си представим.

Много туристи споделят, че на при първото си посещение в страната са обърнали голямо внимание на това, че небето е изключително дълбок и наситен цвят. Това се дължи на много ниската влажност.

Местните особености…

Арабската култура и традиции са изключително интересни и богати. В същото време те са и не винаги много отворени и толерантни. Това означава, че е добре да се внимава с поведението пред хората.

Недостатъчното съобразяване с местната култура може да доведе до сериозни търкания и трудности, така че вие трябва наистина много добре да се подготвите ако искате.

Крайбрежие…

Крайбрежието на Йемен е много интересно от най-различни гледни точки. Макар че страната не е чак толкова голяма, то създава усещането за безкрайност със своите безбрежни плажове, които със златите си цветове срещат топлите води на Индийския океан.

Пясъкът е златист, но това не е особено значение, тъй като страната е популярна в други отношение, но не и като туристическа дестинация за плажни почивки. Това място всъщност е известно с куп забележителности, които си струва да се видят.


Гласувайте за тази държава:

4.5 171